Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Italové porazili na ME do 21 let Dánsko a ve středu vyzvou český tým

Krakov - Ve druhém duelu skupiny C, kam patří i česká reprezentace, spolu na fotbalovém šampionátu jednadvacítek změřily síly výběry Dánska a Itálie. Favorizovaná squadra azzura se ujala vedení v 54. minutě po brance Pellegriniho a v 86. minutě pro ni pojistil tři body Petagna. Italové budou ve středu od 18:00 v Tychách dalším soupeřem českého týmu.

Vítězný vstup do turnaje zajistila Italům parádní střela přes hlavu v podání Lorenza Pellegriniho. Záložník Sassuola se po závaru opřel do míče střelou přes hlavu a pokus umístil ideálně mimo dosah gólmana.

Na druhé straně uhájil italské vedení hvězdný brankář Gianluigi Donnarumma, který výborným zákrokem chytil pokus Andrewa Hjulsagera. Výhru Itálie v závěru definitivně potvrdil po rohu Andrea Petagna. 

Dánsko - Itálie 0:2 (0:0) 

Branky: 54. Pellegrini, 86. Petagna. 

Dánsko: Höjbjerg - Holst, Banggaard, Maxsö, Bläbjerg - Hjulsager, Nörgaard, Christensen, Börsting (79. Duelund) - L. Andersen (80. Marcondes), Ingvartsen (72. Zohore). Trenér: Frederiksen.

Itálie: Donnarumma - Conti, Rugani, Caldara, Barreca - Pellegrini, Gagliardini, Benassi (73. Grassi) - Berardi (67. Chiesa), Petagna (88. Cerri), Bernardeschi. Trenér: Di Biagio. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články