Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Barák apeluje na týmový výkon, zápas s Itálií prestižněji nebere

Katovice - Od příští sezony bude oblékat dres Udine, středeční duel evropského šampionátu hráčů do 21 let proti Itálii však speciálně nevnímá. Antonín Barák věří, že "Lvíčata" předvedou týmovější a obětavější výkon než při nedělním vstupu do turnaje a porážce 0:2 s Německem. Přímý přenos utkání Česko - Itálie sledujte od 17:25 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Radost Antonína Baráka a spoluhráčů z reprezentace
zdroj: ČTK/FAČR autor: Jan Tauber

"Je možné, že pro ostatní kluky, kteří působí v Itálii, to může znamenat něco víc. Třeba pro Kubu Jankta, Stefana Simiče nebo Páťu Schicka. Ale pro mě to neznamená vůbec nic. Spíš je to speciální tím, že je to na Euru. Kolikrát to člověk může za život zažít? Je čím dál těžší se na nějaký šampionát dostat," řekl Barák.

Před šampionátem léčil svalové zranění a do zahajovacího střetnutí s Německem naskočil v 56. minutě jako střídající hráč. Zda proti Itálii nastoupí od začátku, nechtěl předjímat.

"Samozřejmě bych hrozně chtěl, ale zase bych byl nerad, kdybych třeba limitoval tým, abych upřednostňoval sebe. Uvidíme, ještě se budeme s trenérem bavit, jestli mě vůbec bude chtít do základu nasadit," pokračoval dvaadvacetiletý záložník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Německo U21 - Česko U21

Jednadvacítka si porážkou značně zkomplikovala boj o postup do semifinále, kam projdou jen vítězové skupin a nejlepší tým z druhých míst. Českým mladíkům tak nemusí stačit ani dvě výhry ve zbylých zápasech s Itálií a Dánskem.

"Postupový klíč je hrozně těžký. Na druhou stranu bylo lehčí se sem dostat, protože přibyly další čtyři týmy. Myslím, že by malému Euru slušelo šestnáct týmů. Ale je to první mistrovství s dvanácti, asi se to testuje a pak se to určitě vyhodnotí," uvažoval Barák.

Očekává, že reprezentace předvede proti Italům lepší výkon než s Němci. "Jednoznačně budeme hrát na vítězství, ale musíme být ostražití a pracovat pro tým. Myslím, že to nám chybělo. Nebyl to úplně týmový výkon, který nás zdobil v kvalifikaci proti Belgii i Černé Hoře. Nechci určitě říct, že by se na to někdo vykašlal, ale nebylo to úplně na krev."

Na angažmá v Udine, kam přestoupil ze Slavie, se už pečlivě chystá. "Hrozně se na to těším, bude to nová výzva. Musím říct, že jsem strašně rád, že jsem tento krok udělal. Už půl roku se učím italsky, takže snad nějaké základy mám," prohlásil Barák.

"Bydlení už mám taky zařízené. Je skvělé, že tam jdu a vše už je nějak připravené. Budu tam mít jen fotbal a přítelkyni, chci ho dělat naplno. Chci se třeba ještě o něco líp starat o své tělo. Každý půlrok člověk poznává svoje tělo víc a víc a dá se pracovat na nedostatcích, aby se mi třeba takovéhle zranění v budoucnu nestalo," konstatoval.

Příprava v Udine startuje 6. července. "Záleží, jak bude probíhat Euro. Podle toho se bude vyvíjet moje dovolená, jestli bych začal o týden později nebo stejně s týmem. Určitě by bylo ideální začít co nejdřív, abych si zvyknul na novinky a nový tým," zakončil Barák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články