Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Anglie otočila duel se Slováky. Poláci zachránili remízu se Švédy v nastavení

Kielce - Po dokonalém obratu proti Polsku se slovenská reprezentace do 21 let musela sklonit před Anglií. Plzeňský záložník Martin Chrien sice v prvním poločase otevřel skóre, ale Alfie Mawson s Nathanem Redmondem převážili misky vah na stranu Albionu, který po triumfu 2:1 vede tabulku skupiny A se čtyřmi body. Blízko stejného obratu bylo i Švédsko. Polákům však bod za remízu 2:2 a teoretickou naději na postup zachránil v nastavení Dawid Kownacki.

Fotbalisté Anglie do 21 let slaví gól v síti Slovenska
zdroj: PA autor: Nick Potts

V polovině prvního dějství duelu Slovensko - Anglie se po rohovém kopu Alberta Rusnáka hlavou prosadil záložník Viktorie Plzeň Martin Chrien a anglický gólman Jordan Pickford, který nedávno přestoupil ze Sunderlandu do Evertonu za rekordních 25 milionů liber, poprvé na turnaji inkasoval.

Ve 42. minutě mohl zvýšit Jaroslav Mihalík, jeho pokus ale Pickford zneškodnil. Na druhé straně nepřekonal Adriána Chovana z přímého kopu James Ward-Prowse.

Pět minut po přestávce Angličané vyrovnali. Po rohovém kopu se k míči dostal střídající Jacob Murphy, po jehož centru se ve vápně k dorážce probojoval Alfie Mawson a překonal Chovana. O 11 minut později dokonal obrat po Ward-Prowsově dalekonosném míči tečovanou střelou jeho spoluhráč ze Southamptonu Nathan Redmond.

Do polské sestavy se proti Švédsku po uplynutí trestu dostal Dawid Kownacki a už v šesté minutě si připsal asistenci, když jeho přízemní pas skrz vápno zužitkoval Lukasz Moneta. Vzápětí se do šance dostal také Mariusz Stepiňski, tentokrát ale Anton Cajtoft zasáhl včas.

Švédové postupem času přidali a střelecky aktivní byli Carlos Strandberg i Pawel Cibicki, jejich pokusům však chyběla přesnost či intenzita. Oba navíc během několika minut dostali žluté karty za simulování ve vápně.

V 36. minutě už ale skandinávský celek nadvakrát překonal gólmana Jakuba Wrabela, z dorážky se hlavou prosadil Strandberg. Po pěti minutách navíc Švédové převážili skóre na svoji stranu, po Olssonově rohovém kopu dal další gól hlavou Jacob Une Larsson.

Po změně stran polští fotbalisté tlačili, do šancí se dostali Stepiňski, Linetty, Kownacki i Niezgoda, Cajtofta ale nepřekonali. Ani na druhé straně se nezměnil stav po Engvallově střele. V poslední minutě ale Filip Dagerstal stáhl ve vápně střídajícího Krzysztofa Piatka a nařízenou penaltu proměnil Kownacki.

Tabulku skupiny A vede se čtyřmi body Anglie, za kterou je Slovensko s jednobodovým mankem. Švédští fotbalisté jsou se dvěma body třetí a reprezentanti pořádající země se nacházejí stále na chvostu.

Mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let v Polsku:

Skupina A:

Slovensko - Anglie 1:2 (1:0) Branky: 23. Chrien - 50. Mawson, 61. Redmond.

Polsko - Švédsko 2:2 (1:2) Branky: 6. Moneta, 90.+1 Kownacki z pen. - 36. Strandberg, 41. Une Larsson.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články