Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kondiční trenéři jednadvacítek: Věříme, že kluci jsou připraveni výborně

Praha - Český tým do jednadvaceti let má před sebou ještě více než týden přípravy na domácí Euro a kondiční trenéři nenechávají nic náhodě. Jiří Ryba i Edwin Mahr chystají tréninky i podpůrné přípravky hráčům na míru tak, aby jejich výkonnost mohla být co nejlepší.

Je nám líto, video expirovalo.
Kondiční trenéři: Doba lámání čokoládových tyčinek je pryč

"Věřím tomu, že kluci jsou připraveni výborně," říká kondiční trenér Jiří Ryba, bývalý desetibojař, který dnes působí v Jablonci. "Máme k dispozici i objektivní data na základě in-stat indexů a fitness reportů, které jsou k dispozici z ligy, ale můžeme je vidět i zde."

"Hráči mají na sobě i čipy ze sporttesterů, takže máme přesnou představu ohledně toho, v jakých pásmech intenzity se hráči pohybují. Kromě toho, že plánujeme jídelníčky, detailně plánujeme i suplementy," popisuje přípravu Ryba.

"Práce má široký záběr - od rozcviček, přes plánování tréninků, realizaci kondičních tréninků. S Honzou Suchopárkem sestříháváme videa z tréninků, takže je to práce opravdu od rána až do pozdní noci," líčí kondiční trenér.

Edwin Mahr, jenž se stará o suplementační výživu pro hráče

"Mám už toho za sebou víc. Od té doby, co si člověk vystačil s iontovými drinky a nalámání čokoládových tyčinek o půli, se to zlomilo do stavu, který tady dnes můžete vidět. Nejen jídelníček, ale také suplementační plán je přesně naplánován a je tomu přizpůsobena i obtížnost tréninku."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články