Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kdo si zahraje semifinále? Dánům stačí výhra, Srbsko potřebuje pomoc Němců

Praha – Skupina A, v níž figurují i čeští fotbalisté, vrcholí. O postup do semifinále bude bojovat Dánsko a Srbsko. Zatímco severskému týmu v úterý na Letné stačí k jistotě play-off vítězství, Srbové se i v případě tříbodového zisku musejí ohlížet na výsledek duelu ČR - Německo. Přímý přenos utkání sledujte od 20:45 exkluzivně na našem webu.

Slavící fotbalisté dánské jednadvacítky
zdroj: ČTK/EMPICS autor: John Walton

Dánsko v prvním zápase na Euru porazilo domácí výběr Jakuba Dovalila 2:1 a v sobotu podlehlo 0:3 Německu. Výhra nad Srby ho automaticky posune dál, remíza mu bude stačit v případě, že Němci s českou reprezentací neprohrají.

"První mečbol proti Německu jsme nevyužili. Teď se musíme oklepat a najít sebevědomí pro další zápas. Pokud v něm zvítězíme, tak jsme v semifinále," řekl dánský trenér Jess Thorup. "Musíme si zlepšit náladu, promluvit s rodinou a přáteli a dvakrát dobře zatrénovat. Nepochybuji, že se dokážeme zvednout, protože všichni stojíme při sobě," přidal obránce Andreas Christensen.

Srby, kteří na úvod remizovali 1:1 s Německem a v sobotu utrpěli debakl 0:4 od České republiky, udrží ve hře už jenom vítězství. V tom případě ale ještě potřebují, aby druhý zápas neskončil remízou. Pokud v něm vyhrají Němci, tak svěřenci Mladena Dodiče postoupí společně s nimi. Jestliže zvítězí český tým, bude mezi Německem a Srbskem rozhodovat celkové skóre.

"I přes nepovedený zápas s Českou republikou stále můžeme postoupit, přestože už jsme závislí na ostatních výsledcích. Věřím, že proti Dánsku nebudeme opakovat sobotní chyby, zvítězíme a splníme svůj cíl," uvedl srbský kouč Dodič.

Předpokládané sestavy:

Dánsko: Busk - Scholz, A. Christensen, Vestergaard, Durmisi - L. V. Christensen, Thomsen, Höjbjerg - Poulsen, Fischer, Jensen (Sisto).

Srbsko: Dmitrovič - Petkovič, Spajič, Pantič, Petrovič - Kovačevič, Čaušič - Jojič, Djuričič, Srnič - Pešič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články