Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Kadlec: Nevadilo by mi, kdybych byl brán jako spasitel

Praha - Útočník Václav Kadlec sledoval kvůli trestu za červenou kartu úvodní zápas českých fotbalistů do 21 let pouze z tribuny. Po prohře 1:2 si nebral servítky. Doufá, že ve druhém vystoupení proti Srbsku pomůže tým nastartovat.

Slavící Václav Kadlec
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Bylo to na ho...," shrnul stručně první české vystoupení českého týmu, který v Edenu sice vedl po brance Pavla Kadeřábka, po přestávce ale pasivní hrou pomohl soupeři k obratu. "Nevím, čím to bylo. Dánové začali hrát jinak, byli víc v pohybu, nabízeli se a chodili středem, což nám dělalo problémy. Průběh druhé půle mě zaskočil," dodal.

"Začátek byl přitom super, první půle byla dobrá a myslel jsem, že to v klidu dohrajeme, protože Dánové nepředváděli vůbec nic," přidal Kadlec. Nemyslí si, že by se český tým lekl možného vítězství a nezvládl zápas v hlavě. "To by bylo hodně blbý, kdyby to bylo tím. Ale tím to nebude, máme tady zkušené hráče," uvedl.

Kadlec se zodpovědnosti nebojí

Vedle Kadlece se do sestavy může pro sobotní zápas se Srbskem vrátit stoper Tomáš Kalas, který také pykal za tři roky staré vyloučení v baráži Eura s Ruskem. "Nevadilo by mi, kdybych byl brán jako spasitel. Sám si nakládám velkou zodpovědnost a doufám, že to zvládnu já i celý tým," prohlásil útočník Frankfurtu.

Češi se po úvodní prohře dostali do nepříjemné situace. Aby si udrželi naději na postup, musí porazit Srbsko. "Dostali jsme se pod tlak, protože když nevyhrajeme... Pak bychom museli spoléhat na to, že porazíme Němce a to by byl příliš velký komfort," prohlásil Kadlec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články