Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Guidetti: Stockholm a Švédsko už na nás čekají. Bude to velká párty

Praha – Se zlatou medailí na krku poskakoval po hřišti a fanoušci ho do rytmu povzbuzovali. John Guidetti hned po závěrečném hvizdu dokazoval, že jestli si některý švédský hráč triumf na evropském šampionátu do 21 let pořádně užije, bude to on. Ve finále sice branku nevstřelil a korunu krále střelců nechal Janu Klimentovi. Úspěšně ale odstartoval penaltový rozstřel, který Švédsku nakonec přinesl historický triumf. "Je to moje největší fotbalové vítězství," řekl šťastný švédský útočník.

John Guidetti slaví se švédskými fanoušky vítězství na Euru do 21 let
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Hlava posprejovaná na růžovo. Rapový freestyle, který předvedl do mikrofonu jedné ze švédských stanic, které netrpělivě čekaly, až dorazí. Tak vypadal příchod Johna Guidettiho mezi novináře po zlatém triumfu. V momentu, kdy však byl dotázán, jestli je celkové vítězství pro něj velkým překvapením, hned zvážněl.

"Pro nás to překvapení určitě není. Pokud se podíváte na má slova před turnajem, tak jsem řekl, že sem jedeme vyhrát, což se nám i povedlo. Vím, co kluci umí. Všichni ostatní jsou překvapení, ale my ne. My jsme především šťastní," řekl spokojený Guidetti.

Mladý útočník i ve finále dokazoval, že je asi tou největší zbraní švédského výběru. Obraně Portugalska několikrát zle zatopil, a i když bylo patrné, že jsou na něj hráči v červeném pečlivě připraveni, mohl to být právě on, kdo rozhodne duel už v základní hrací době.

"Měl jsem tři šance a alespoň jednu jsem měl dát, ale to už je teď jedno. Vyhráli jsme, a to je hlavní. Pro mě osobně je to vůbec největší fotbalové vítězství v kariéře," uznal třiadvacetiletý hráč. 

Jednoho zápisu mezi střelce se Guidetti ale přece jenom dočkal, jelikož úspěšně odstartoval penaltový rozstřel. V tom se hlavní hvězdou stal ale někdo jiný. Brankář Patrik Carlgren lapil dva pokusy Portugalců, a právě jeho zákrok v páté sérii proti hvězdě Portugalska Williamu Carvalhovi odstartoval euforii na hřišti i v hledišti.

"Už v tréninku si stoupl do branky na penalty a chytnul čtyři ze čtyř, a pak odešel. Ptali jsme se ho: Kam jdeš? Odpověděl: Chytnul jsem čtyři ze čtyř, to stačí. Takže jsme věděli, že je velmi dobrý," pochválil svého reprezentačního kolegu Guidetti.

Slova chvály se od něj dočkali i příznivci, kterých do Edenu dorazilo podobně jako v předchozích zápasech několik tisícovek a vytvořili výbornou atmosféru.

"Myslím si, že naši fanoušci byli nejlepší na turnaji. Šampionátu přinesli něco speciálního. Jejich podpora byla úžasná a dodávala nám sílu do každého zápasu. Je to důležitý faktor našeho vítězství. Povzbudilo nás to víc než jiné týmy. Vždycky z nás vymáčli sto procent," uznal švédský útočník, jenž už se těší na návrat domů. Vítězství totiž v severské zemi vzbudilo obrovkou euforii.

"Celý Stockholm a Švédsko již na nás čekají. Takže až přiletíme, čeká nás velká párty," dodal Guidetti.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články