Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Dva úplně rozdílné poločasy. Zatím si to neumím vysvětlit, přiznal Dovalil

Praha – Byl to zápas dvou zcela rozdílných poločasů. Lvíčatům se nepovedl vstup do domácího šampionátu, přestože po prvním poločase nad Dánskem vedli, soupeře do ničeho nepouštěli a měli herně navrch. V druhé půli nastal útlum, nad kterým kroutili hlavou trenéři obou týmů. Porážka 1:2 je ranou do postupových ambicí českého celku.

Jakub Dovalil
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

"Sehráli jsme dva velmi rozdílné poločasy. První půle byla velmi dobrá, škoda, že jsme v závěru neproměnili velkou šanci na 2:0. O přestávce jsem si řekli, že musíme hrát stále stejně aktivně, ale bohužel už jsme tak aktivní v dostupování nebyli,"  prohlásil trenér Jakub Dovalil.

Ve ztrátě fyzických sil kouč příčiny nehledal. "V tom úplně problém není… Daleko méně jsme začali používat rozehrávku, více jsme míče nakopávali. Zatím si to neumím úplně vysvětlit," řekl Dovalil.

Dánskou hru oživil Sisto

Ve druhé části se Češi hledali. "Dostali jsme se pod tlak a Dánové dali poměrně brzy branku," popsal odlišnou situaci český trenér. "Měli jsme trošku problémy se střídáním. Už po prvním poločase měl naražená žebra Baránek. Museli jsme střídat dříve, než jsme chtěli," nastínil jeden z momentů Dovalil.

Dánům naopak střídání pomohla. Především hbitý Sisto, který vstřelil i vítěznou branku. "V závěru už to byla trochu křeč. Jak přišel Sisto, všichni jsme viděli, že je to nadstandardní hráč, a ten nás nakonec potrestal," prohlásil Dovalil.

V poslední době byly hodně diskutované nevýrazné výkony Ladislava Krejčího. V jednadvacítce mu však patří místo v základní jedenáctce. "Krejčí se snažil, bojoval, nic nevypustil. Makal, dřel. Měl to složité, v prvním poločase dostal dvakrát do hlavy. Ale je v pořádku," uvedl na konto sparťanského fotbalisty Dovalil.

V zahajovací sestavě naopak nedostal šanci Jiří Skalák, který se před šampionátem potýkal se zraněným kolenem. "Skalák byl připravený, rozhodli jsme se na tom základě, že nehrál soutěžní utkání. Je připravený. Hru oživil, měl tam pár centrů a kliček. Takhle to bylo připravené kvůli tomu zranění," dodal Dovalil.

Postupové šance zatím Dovalil neřeší. "Uvidíme, jak dopadne večerní zápas. Pokud prohrajete první zápas, není to příjemné. Musíme se dát dohromady a musíme se Srbskem bodovat," uzavřel Dovalil. Proti balkánskému týmu si jednadvacítka zahraje v sobotu na Letné.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články