Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Dovalil: Musíme hrát na hranici možností. Škoda, že nemáme čtyři body

Praha - Ve středu proti Srbsku hrála německá reprezentační jednadvacítka ještě na půl plynu (1:1), svou sílu ukázala naplno až v sobotu proti Dánsku a suverénně vyhrála 3:0. Zahanbit se nenechala ani česká reprezentace, po výhře 4:0 nad Balkánci ale neusíná na vavřínech. Podle trenéra Jakuba Dovalila všichni vědí, o co se hraje. Kouč lvíčat proto velí hrát v Edenu na hranici možností. Přímý přenos utkání odvysílá ČT sport a náš web v úterý od 20:45.

Sport
zdroj: ČT4

Češi jsou v tabulce o bod druzí za Německem, a pokud nechtějí spoléhat na výsledek druhého utkání, musejí zvítězit. Remíza by jim stačila v případě, že Dánové podlehnou Srbsku. "Musíme se snažit podat co nejlepší výkon a uvidíme, jestli to bude stačit. Karty jsou dané," řekl Dovalil.

Jeho tým může zpětně hodně mrzet, že neudržel proti Dánsku aspoň remízu. V takovém případě už by měl prakticky jistý postup. "Kdybychom měli čtyři body, tak jsme skoro oběma nohama v semifinále. Bohužel se to vyvinulo takhle," podotkl Dovalil a věří, že tým naváže na výborný výkon proti Srbsku. "Získat třeba čtyři body, a nepostoupit, by bylo kruté," uvedl.

Dovalil by se rád dočkal první výhry proti německému trenérovi Horstu Hrubeschovi. jeho svěřence považuje za favority. "S takovýmhle soupeřem musí být výkon na hranici možností. Nikdy to nebylo tak, že bychom je pravidelně poráželi. Jednou za čas je ale prostě porazit můžeme. Vyhráli jsme v Německu v roce 2009 v kvalifikaci po velmi dobrém výkonu," řekl Dovalil.

"Srbsko se nám povedlo, ale nemyslím, že je to vyděsí. Většinou na šampionátech to bývá tak, že ten jejich motor je na úvod zadrhnutý, pak se stupňuje a skončilo to většinou prvním místem. Tušíme, kde mají nějakou slabinu. To nám ukázal i přípravný zápas v listopadu (1:1) a budeme se toho snažit využít," dodal kouč, kterého nově trápí fakt, že do utkání s Německem jistě nezasáhne útočník Václav Kadlec. Vyšetření na magnetické rezoznanci totiž prokázalo poškozené vazy v kotníku a bude se léčit tři až čtyři týdny. (více čtěte zde)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články