Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Di Biagio: Je to pro nás trpký konec. Měli jsme na celkové vítězství

Praha – Splnili podmínku pro to, aby si zahráli na evropském šampionátu semifinále. I přesto si ho však fotbalisté Itálie nezahrají. V závěrečném zápase s Anglií sice vyhráli 3:1, ale v druhém duelu skupiny B uhrálo Švédsko remízu s Portugalskem, což znamenalo konec italských nadějí. "Hráčům nemám co vytknout. Je to hodně trpké vítězství," posteskl si po utkání trenér squadry azzury Luigi di Biagio.

Luigi di Biagio
zdroj: ČTK/AFLO autor: Maurizio Borsari

Běžela dvaaosmdesátá minuta, když se stadionem v Olomouci začala šířit informace, že Portugalsko se v duelu se Švédskem ujalo vedení. Za chvíli se zpráva objevila i na světelné tabuli, což okamžitě vyvolalo radost i mezi italským realizačním týmem.

O pár momentů později se ale stadionem rozezvučela rána. A to doslova. Di Biagio dvakrát vztekle kopl do lavičky. Dostala se k němu totiž další zpráva. Švédsko vyrovnalo a remízu si už k neprospěchu Italů pohlídalo.

"Vyřazení velmi bolí. Věřil jsem, že proti Anglii vyhrajeme, ale když se na to podíváme teď, tak je to velmi trpké vítězství. Na hráče jsem ale velmi pyšný. Dneska hráli velice dobře," řekl v pozápasovém hodnocení di Biagio.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Anglie - Itálie

Pro Italy se při zpětném hodnocení stalo zlomovým první utkání právě proti Švédsku, v němž vedli, ale nezvládli vůbec druhou půli, v níž seveřané duel otočili. A právě na základě lepšího vzájemného zápasu reprezentace Tre kronor postoupila do vyřazovací části.

"První duel se stal pro nás nakonec klíčovým. Za stavu 1:0 jsem byl tehdy velmi spokojen, ale pak to dopadlo, jak to dopadlo," uznal italský trenér.

Italové kvůli vyřazení přišli nejenom o play-off, ale také o naději na účast na olympijských hrách v Riu, kam se kvalifikují všichni čtyři semifinalisté. "Byli jsme Riu strašně blízko. Je to velká škoda, protože kluci hráli skutečně skvěle. Během turnaje byli lepší a lepší a myslím, že měli na to ho celý vyhrát," řekl di Biagio.

Čtyřiačtyřicetiletý trenér, jenž vede italskou jednadvacítku od roku 2013, se nyní musí připravit také na řešení vlastní budoucnosti. "S vedením svazu se o ní budeme bavit v nejbližší době. Moje pokračování nezáleží na mně, ale na federaci. Vím, že se soudí podle výsledků a ty nebyly dobré. Jsem však potěšen progresem, který hráči udělali," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články