Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

McTominay skolil Chelsea a dostal Old Trafford do varu, Aston Villa vynulovala City

Magnet středečního programu 15. kola anglické ligy rozhodl na Old Trafford domácí záložník Scott McTominay. Díky jeho dvěma gólům zdolal Manchester United 2:1 Chelsea a posunul se na šesté místo v tabulce. V dalším očekávaném utkání si Aston Villa vyšlápla na obhájce titulu z Manchester City, vyhrála 1:0 a vystřídala ho na třetím místě. Obhájci titulu nebodovali naplno počtvrté za sebou. Druhý zůstal Liverpool po "loupeži" 2:0 na stadionu posledního Sheffieldu.

Scott McTominay z Manchesteru United střílí gól do sítě Chelsea
zdroj: REUTERS

Manchester United poslal do vedení v 19. minutě McTominay, ale krátce před pauzou srovnal nenápadnou křižnou střelou Palmer. V 69. minutě nicméně přidal McTominay svůj druhý zásah a zařídil Red Devils posun na šesté místo před Newcastle, který má čtvrteční zápas v Goodison Parku k dobru. Blues zůstali na desáté příčce.

Citizens po předchozích třech remízách utrpěli třetí porážku v sezoně a na ligové vítězství čekají už déle než měsíc. Na první Arsenal ztrácí už šest bodů. Birminghamskému klubu vystřelil rekordní 14. domácí ligový triumf v řadě v 74. minutě Bailey, jehož zakončení tečoval mimo Edersonův dosah stoper Dias. V závěru navíc mohl zvýšit Luiz, ale trefil jen tyč.

Úřadující šampioni Ligy mistrů se v utkání nevídaně trápili. Svěřenci kouče Guardioly v první půli dovolili soupeři 13 střel, což se slavnému Španělovi v trenérské kariéře dosud nestalo. Aston Villa nakonec zaznalenala 22 střeleckých pokusů, naproti tomu Manchester City pouze dva, což je rovněž negativní rekord pro jakýkoli tým vedený Guardiolou.

Van Dijk spasil Liverpool v Sheffieldu

Vítězný gól zápasu Sheffield – Liverpool zapsal ve 37. minutě po rohovém kopu kapitán Van Dijk, pojistku přidal v nastavení Szoboszlai. Reds prodloužili sérii neporazitelnosti v nejvyšší soutěži na osm zápasů. Sheffieldu naopak nevyšla obnovená premiéra pod trenérem Wilderem, jenž v úterý nahradil ve funkci odvolaného kouče Heckingbottoma.

V souboji týmů z druhé poloviny tabulky Fulham deklasoval 5:0 Nottingham zásluhou dvougólových střelců Iwobiho a Jiméneze. Záložník Willian vítězně oslavil 300. start v Premier League. Na tuto metu dosáhl jako první Brazilec a čtvrtý Jihoameričan.

Osmý Brighton doma neprohrál v lize pošesté v řadě, tentokrát zdolal 2:1 Brentford. Výhru zařídil Seagulls v 52. minutě premiérovou ligovou trefou osmnáctiletý záložník Hinshelwood.

Anglická fotbalová liga – 15. kolo:

Brighton – Brentford 2:1 (31. Gross, 52. Hinshelwood – 27. Mbeumo z pen.), Crystal Palace – Bournemouth 0:2 (25. Senesi, 90.+1 Moore), Fulham – Nottingham 5:0 (30. a 74. Iwobi, 34. a 54. Jiménez, 86. Cairney), Sheffield United – Liverpool 0:2 (37. Van Dijk, 90.+4 Szoboszlai), Aston Villa – Manchester City 1:0 (74. Bailey), Manchester United – Chelsea 2:1 (19. a 69. McTominay – 45. Palmer).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články