Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
BBV po 25 letech

Mbappé chce po PSG doplatit 55 milionů eur a odmítl LFP jako prostředníka ve sporu

Francouzská ligová asociace LFP nabídla, že bude působit jako prostředník ve sporu hvězdného Kyliana Mbappého s jeho bývalým klubem Paris Saint-Germain. Kapitán francouzské reprezentace, jenž po letním odchodu do Realu Madrid chce po PSG doplatit částku 55 milionů eur (1,38 miliardy korun), však vyjednávání odmítl. Asociace LFP o den později nařídila PSG, aby částku doplatil. Klub však opět odmítl.

Kylian Mbappé
zdroj: Reuters autor: Kai Pfaffenbach

Pětadvacetiletý Mbappé opustil Paříž v létě po vypršení smlouvy a jeho zástupci agentuře AP řekli, že požadovaná částka zahrnuje nevyplacenou tříměsíční mzdu a poslední třetinu bonusů za loajalitu. Podle klubu se jich ale útočník vzdal na začátku minulé sezony, aby se mohl vrátit do týmu poté, co z něj byl vyřazen kvůli tomu, že odmítl podepsat nový kontrakt.

S tím však hráčovi zástupci nesouhlasí. "Aby se klub vyhnul své povinnosti platit, snaží se poukázat na jakousi tajnou dohodu, jejíž existenci se mu však nepodařilo dokázat," uvedli Mbappého zástupci.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Mbappé chce po PSG doplatit částku 55 milionů eur

Ti před komisí LFP v Paříži ve středu jednali zhruba dvě hodiny společně s funkcionáři Paris Saint-Germain. Komise poté nařídila klubu, aby požadovanou částku vicemistrovi světa z roku 2022 doplatil. Paris St. Germain s tím ale nesouhlasí. "Vzhledem k omezeným právním kompetencím komise LFP uzavřít tento případ se musíme obrátit na jinou jurisdikci," uvedli dvanáctinásobní francouzští šampioni v prohlášení.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články