Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Mazuch ve Spartě podepsal na čtyři a půl roku

Praha - Fotbalovou Spartu posílil stoper Ondřej Mazuch. Šestadvacetiletý obránce, který se s letenským celkem od léta připravoval po vážném zranění kolena a odchodu z Dněpropetrovsku, s klubem podepsal smlouvu na čtyři a půl roku.

Ondřej Mazuch
zdroj: ISIFA/EPA

Mazuch dal Spartě přednost před několika zahraničními kluby včetně Leicesteru, který momentálně vede anglickou ligu. "V poslední době o Ondru projevily zájem Bruggy, Dynamo Moskva, Norwich nebo Leicester," řekl hráčův agent Viktor Kolář. Mazuch má za sebou roční pauzu. V březnu se podrobil operaci kolena a na Letnou přišel v létě jako volný hráč po skončení kontraktu s Dněprem.

"Ondra rok nehrál fotbal, potřebuje svůj čas a vrátit důvěru Spartě svými výkony na hřišti," přidal Kolář. "Moje zdravotní situace nebyla ideální a díky Spartě jsem se mohl dát do kupy. Bez smlouvy mě tu nechali trénovat a starali se o mě, jako bych byl jejich hráč," uvedl Mazuch.

V Dněpru Mazuch působil od ledna 2012 a v minulé sezoně mu pomohl k postupu do finále Evropské ligy. Předtím nastupoval za Anderlecht, Fiorentinu a Brno. Na kontě má také čtyři starty za reprezentační áčko a v roce 2007 byl členem národního týmu do 20 let, který získal na mistrovství světa stříbrné medaile. Zdravotnímu riziku, které návrat po operaci kolena představuje, je přizpůsobená i smlouva.

Ondřej Mazuch:

Ondřej Mazuch"Od léta, kdy mi skončila smlouva v Dněpru, mi volalo hodně agentů, každý den někdo jiný, a zjišťovali, jak na tom jsem. Moje zdravotní situace ale nebyla ideální a díky Spartě jsem se mohl dát do kupy. Bez smlouvy mě nechali tady trénovat a starali se o mě, jako kdybych byl jejich hráč."

"Ondrův stav sice známe detailně, ale druhá věc je, jak bude koleno reagovat v zátěži. Proto je to reflektované i ve smlouvě, která je odstupňovaná podle počtu odehraných zápasů," uvedl člen představenstva Jakub Otava. Mazuch byl pro Spartu první posilou, na dalších klub pracuje. Ke konkrétním jménům se však nechtěli zástupci sparťanského vedení vyjadřovat.

V poslední době se spekulovalo například o Michalu Kadlecovi z Fenerbahce. "Michal Kadlec má v Turecku smlouvu do konce sezony a tím je to dané," uvedl generální ředitel klubu Adam Kotalík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články