Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Mazuch odejde z Fiorentiny do Anderlechtu

Praha/Brusel - Fotbalový obránce Ondřej Mazuch po dvou letech opouští Fiorentinu a druhé zahraniční angažmá si vyzkouší v Anderlechtu Brusel. V nejslavnějším belgickém klubu, kde se setká i s krajany Danielem Zítkou a Janem Polákem, by měl podepsat smlouvu o ročním hostování s následnou opcí na přestup.

Dvacetiletý střední obránce se tak dočká odchodu z italského klubu, kde strávil poslední dvě sezony, ale v ligovém týmu dostal jen minimum příležitostí a hrál jen za rezervní mužstvo. Anderlecht o Mazucha projevil vážný zájem už v zimě, ale tehdy ještě z transferu sešlo. Získat talentovaného zadáka se mu povedlo až nyní. Zástupci Anderlechtu Mazucha sledovali i v úterním utkání jednadvacítky na půdě San Marina, v němž se Mazuch se spoluhráči radoval z výhry 8:0.

Mazuch si v Bruselu zahraje kvalifikaci o LM

Mazuch má i přes nízký věk za sebou řadu úspěchů především na mezinárodní scéně: v roce 2006 získal stříbro na mistrovství Evropy sedmnáctiletých, ve stejném roce byl na ME "devatenáctek" u bronzu a v roce 2007 byl členem úspěšné dvacítky, která na mistrovství světa v Kanadě došla až k senzačnímu stříbru. 

Mazuch si s Anderlechtem v příští sezoně zahraje i kvalifikaci o Ligu mistrů. "Fialky" sice letos vyhrály základní část belgické ligy, ale protože měly stejně bodů jako Standard Lutych, rozhodoval o titulu až dodatečný dvojzápas, v němž uspěl Lutych. S příchodem Mazucha by měla česká minikolonie v Anderlechtu zůstat dál tříčlenná, po sezoně se totiž do Slavie Praha vrátil Stanislav Vlček. Polák se Zítkou zatím setrvávají v klubu, byť především první jmenovaný zvažuje řadu nabídek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články