Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Matějovský oslavil gólem návrat do základní sestavy Mladé Boleslavi

Praha - Poprvé od zářijového návratu ze Sparty nastoupil v základní sestavě Mladé Boleslavi Marek Matějovský a hned skóroval. V předehrávce 10. kola pomohl zkušený záložník k výhře 3:1 na hřišti Bohemians 1905 a v nejvyšší fotbalové soutěži dal gól po téměř třech letech.

Marek Matějovský v dresu Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Jsem rád, že jsem mohl nějakým způsobem přispět. Ale hlavně jsem rád, že po té době, co jsem měl zdravotní problémy, jsem mohl odehrát určitou část utkání a nějak pomoct mančaftu," řekl Matějovský, jenž byl střídán tři minuty před koncem.

V Ďolíčku otevřel skóre v 27. minutě, kdy obral o míč chybujícího Milana Jiráska a akci sám zakončil umístěnou střelou. V první lize to byla jeho jubilejní desátá trefa, na kterou čekal od 30. listopadu 2013.

Je nám líto, video expirovalo.
Matějovský: Jsem rád, že jsem zase mohl nastoupit v základu

"Samozřejmě v první chvíli jsem měl myšlenku, že to budu posouvat někomu z kluků. Ale když jsem zvednul hlavu a viděl, kde stojí gólman, přišlo mi, že byl trošku víc na přední tyči a postavení neměl ideální. Zkusil jsem to k té vzdálenější tyči a zapadlo to tam, takže jsem za to rád," uvedl čtyřiatřicetiletý záložník.

Krátce po svém gólu ještě z dálky trefil tyč. "To byla zas druhá strana brány a v ten moment jsem viděl Buďu (Viktora Budinského) na druhé tyči, tak jsem to chtěl na tu přední zalomit a bylo to moc. Pak z toho byl ještě závar a škoda, že jsme to tam nedotlačili," popsal Matějovský.

Po hodině hry absolvoval další souboj s Jiráskem, autor kontaktní branky Bohemians ho tentokrát zezadu fauloval a dostal červenou kartu. "Byl jsem u balonu dřív. Z mého pohledu chtěl přerušit tu akci a trefil mě na stojnou nohu. Slyšel jsem tady, že jsem simuloval, ale to mi přijde úplně scestné. Jak to posoudil rozhodčí, to nechám na něj, ale faul to byl jednoznačný," prohlásil Matějovský.

Boleslav po osmé ligové výhře v sezoně přeskočila v čele tabulky mistrovskou Plzeň, která má k dobru sobotní zápas na půdě Slovácka. "Byl to těžký zápas a tři body jsou pro nás hodně důležité. Jsme za to rádi, ale pracujeme pořád dál. Trenér nás nabádá k tomu nepolevovat a makat dál, ať se chystáme co nejlépe na další utkání a zvládáme je. Zatím se to daří a budeme dělat všechno pro to, abychom v tom pokračovali," dodal bývalý reprezentant.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články