Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Masopust získal čestné občanství hlavního města Prahy

Praha - Legendární fotbalista Josef Masopust se stal čestným občanem hlavního města Prahy. První český držitel Zlatého míče a stříbrný medailista ze světového šampionátu z Chile v roce 1962 převzal ocenění na Staroměstské radnici z rukou primátora Bohuslava Svobody.

Josef Masopust přijímá čestné občanství
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Je to pro mě velké vyznamenání, udělalo mi to strašně velkou radost a moc si toho považuju. Je to jeden z mých velkých úspěchů," řekl Masopust na tiskové konferenci k 2. ročníku Poháru Josefa Masopusta pro studenty středních škol.

Věhlasný záložník si udělení čestného občanství váží o to víc, že s fotbalem začal na Mostecku v malé vesničce Střimice, která posléze kvůli těžbě uhlí přestala existovat. "Musím vzít v úvahu, jak se vyvíjel můj život. Své mládí jsem strávil na Mostecku na zabraném území Němci a k pražskému fotbalu jsem měl strašně daleko," podotkl Masopust.

"Vždy jsem měl ale takové malé přání hrát jednou ligu v Praze a jsem moc rád, že se mi to splnilo. Dnešní ocenění tedy považuji za určité vyvrcholení toho všeho," dodal bývalý slavný hráč Dukly Praha.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články