Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Martínez vystřelil Interu italský Superpohár v nastaveném čase

Osmý triumf v italském Superpoháru mají fotbalisté Interu Milán. V něm v Rijádu porazili 1:0 Neapol, která hrála od 60. minuty bez vyloučeného Simeoneho. Zápas rozhodl v první minutě nastaveného času Lautaro Martínez. Nerazzurri triumfovali v soutěži potřetí za sebou. V historické tabulce se osamostatnili na druhém místě od městského rivala AC a ztrácejí jediné vítězství na Juventus Turín.

Neapol – Inter Milán
zdroj: Reuters autor: Ahmed Yosri

Inter měl proti posledním italským šampionům převahu i díky tomu, že po hodině hry byl vyloučen neapolský útočník Simeone. Přesilovku využil v závěru nejlepší střelec Serie A Martínez, jenž zužitkoval ideální Pavardův centr na hranici malého vápna.

Kouč Simone Inzaghi ovládl italský Superpohár už popáté a stal se nejúspěšnějším trenérem. Dosud vévodil historickým tabulkám společně s Fabiem Capellem a Marcellem Lippim. Kromě tří triumfů s Interem uspěl dvakrát s Laziem Řím.

Italský Superpohár se letos poprvé hrál ve formátu se čtyřmi týmy. Inter v semifinále vyřadil Lazio, Neapol si rovněž 3:0 poradila s Fiorentinou.

Italský fotbalový Superpohár v Rijádu – finále:

Neapol – Inter Milán 0:1 (0:0)
Branka: 90.+1 Martínez. ČK: 60. Simeone (Neapol).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články