Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Martínez po útocích v Mnichově: Cítím obrovskou bezmoc a vztek

Mnichov - Záložník Javi Martínez z Bayernu Mnichov, který v bavorské metropoli žije nedaleko obchodního centra, kde v pátek útočník zastřelil devět lidí a pak sám sebe, jen těžko hledal slova, jimiž by nepochopitelný čin osmnáctiletého Němce íránského původu popsal. 

Javi Martínez
zdroj: DPA autor: Peter Kneffel

"Byl jsem zrovna ve městě, když mi přišla do skupiny na telefonu zpráva od spoluhráče, jestli jsme v pořádku," řekl Martínez v rozhovoru pro deník Marca. "Hned jsem si zapnul rádio a volal Juanu Bernatovi, který mi řekl, že je ok," přidal vítěz mistrovství světa 2010 a evropského šampionátu 2012.

Sedmadvacetiletý Španěl, který chyběl v nominaci národního týmu pro evropský šampionát ve Francii, popsal i následné události po útoku. "Ve městě vypukla panika a mně začaly chodit zprávy z domova, jestli se mi něco nepřihodilo," pokračoval bývalý hráč Bilbaa.

"Tomu, co se stalo, nemůžu uvěřit. Sice to vidíte v televizi každý den, víte, že je tady nějaká hrozba, ale nikdy by vás nenapadlo, že k tomu budete tak blízko," uvedl.

Narůstající počet teroristických útoků jej pochopitelně nenechává klidným. "Je hrozné, když si představíte, že vyrazíte do města na drink, jdete někam, kde to dobře znáte, a může vás to stát život," řekl Martínez.

"Když to pak vidíte v televizi, tak si říkáte: Jak tohle mohl někdo udělat? Proč? Nemám na to odpověď. Cítím jenom obrovskou bezmoc a vztek. Upřímnou soustrast rodinám obětí," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články