Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Maroko vyhrálo rozhodující zápas v Abidžanu, postupuje i Tunisko

Fotbalisté Maroka a Tuniska se stali dalšími účastníky mistrovství světa v příštím roce. Maročané v přímém souboji o postup na šampionát v Rusku zvítězili na hřišti Pobřeží slonoviny 2:0 a ovládli kvalifikační skupinu C. Tunisanům k prvenství ve skupině A stačila domácí remíza 0:0 s Libyí.

Radost fotbalistů Tuniska
zdroj: Reuters autor: Zoubeir Souissi

Světový šampionát zná všech pět afrických účastníků. Již dříve se kvallifikovaly národní týmy Nigérie, Egyptu a Senegalu.

Maroko si na MS zahraje po 20 letech a Tunisko po dvanácti. Naopak Pobřeží slonoviny, za které odehrál první poločas obránce pražské Slavie Simon Deli, bude na závěrečném turnaji chybět po třech předchozích účastech za sebou.

Maročané se v Abidžanu přiblížili vítězství už v prvním poločase, kdy se během pěti minut prosadili Nabil Dirar a Medhi Benatia.

Pobřeží slonoviny vedené belgickým trenérem Marcem Wilmotsem už se na odpověď nezmohlo a v tabulce skupiny skončilo čtyři body za Marokem.

Svěřenci Francouze Hervého Renarda, který se "Slony" v roce 2015 vyhrál mistrovství Afriky, ani v šestém duelu třetí fáze kvalifikace neinkasovali.

Tunisané sice Libyi přestříleli, ale výborného brankáře Muhamada Našnuše ani jednou nepřekonali.

Domácí to nakonec mrzet nemuselo, protože udrželi v kvalifikaci neporazitelnost a ve skupině skončili o bod před Kongem, kterému nepomohla ani výhra 3:1 nad Guineou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články