Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Maroko nechce kvůli ebole pořádat africký šampionát, hledá se náhradník

Johannesburg – Africký fotbalový šampionát je v ohrožení. Maroko, které mělo za tři měsíce turnaj hostit, odmítlo mistrovství v tomto termínu pořádat, kvůli strachu ze šíření eboly. Jeho žádost o odložení mistrovství Afriky však konfederace zamítla, místo toho se obrátila na JAR, Ghanu a další země, zda by případně šampionát mohly uspořádat. První reakce ale příliš vstřícné nebyly. 

Africká fotbalová konfederace trvá na tom, že šampionát se bude hrát od 17. ledna do 8. února 2015, i když se kontinent nyní potýká s epidemií smrtelného onemocnění. Vedle JAR a Ghany prý oslovila dalších pět zemí.

Ebolou jsou nejvíce zasaženy státy na západě Afriky - Libérie, Guinea a Sierra Leone, kde na ebolu zemřelo již téměř 4500 lidí. Guinea a Sierra Leone ještě hrají v kvalifikaci, ve svých skupinách jsou ale poslední.

Osud mistrovství Afriky se bude řešit 2. listopadu na schůzce zástupců africké konfederace a marockého fotbalu. Jihoafrické ministerstvo sportu uvedlo, že hlavním otazníkem by byla výše nákladů na zorganizování šampionátu v tak krátkém čase. "Turnaj ale může také představovat výzvu, jak se popasovat s ebolou, která zachvátila náš kontinent," stojí v prohlášení ministerstva .

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články