Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Marcelo z Realu je obviněn, že na daních nezaplatil téměř 13 milionů

Velké příjmy a vysoké daně, to spolu úzce souvisí, stejně jako snaha právě na daních ušetřit. O to se podle všeho snažil další ze špičkových fotbalistů Realu Madrid – obránce Marcelo. Brazilský reprezentant nyní čelí obvinění, že v roce 2013 podvedl úřady na daních o téměř půl milionu eur (téměř 13 milionů korun).

Marcelo se v posledních týdnech prezentuje fenomenálními výkony
zdroj: REUTERS autor: Susana Vera


Marcelo je podle vyšetřovatelů podobně jako další hráči podezřelý, že prostřednictvím zahraničních společností zatajil příjmy z osobnostních práv.  

Devětadvacetiletý obránce působí v Realu od roku 2007, kdy přišel z brazilského Fluminense. S madridským klubem vyhrál čtyřikrát španělskou ligu a třikrát Ligu mistrů.  

Kvůli daňovým podvodům byl loni ve Španělsku odsouzen i Lionel Messi z Barcelony, 21 měsíců ve vězení však nakonec strávit nemusí. Začátkem října dostal sedmiměsíční trest bývalý obránce Realu Ricardo Carvalho. Kvůli daním má potíže také největší hvězda "Bílého baletu" Cristiano Ronaldo. Vyšetřováni byli i Ángel Di María, Javier Mascherano, Radamel Falcao či Fabio Coentrao.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články