Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Maraton zranění nekončí, Kozák musel na další operaci kotníku

Birmingham - Zdravotní problémy českého útočníka Libora Kozáka pokračují i v novém kalendářním roce. Sedmadvacetiletý hráč Aston Villy podstoupil druhou operaci poraněného kotníku a dle vyjádření trenéra Steva Bruce si během letošní sezony už za anglický klub nezahraje.     

"Libor tady prožívá špatné časy. Je doslova zamořený zraněními. Bohužel je mimo hru do konce sezony," posteskl si na klubovém webu Bruce.

Kariéru odchovance SFC Opava už delší dobu brzdí zdravotní neduhy. V lednu 2014, půl roku po přestupu do birminghamského celku, si Kozák přivodil na tréninku komplikovanou zlomeninu nohy a následně musel dlouho bojovat o návrat do A-mužstva.

Když se mu to loni v lednu podařilo, utrpěl drobnou zlomeninu kotníku. Na konci dubna podstoupil další operaci a minulá sezona pro něj skončila.

V tomto ročníku odehrál Kozák za první tým Aston Villy jen dvě utkání. K čtyřem zápasům nastoupil za juniorku a vstřelil pět branek. Kvůli problémům s kotníkem si však musí dát od fotbalu pauzu minimálně do konce letošního ročníku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články