Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Maradona hrál v Římě. Sešly se dvě síly, boží ruka a ta papežova, prohlásil

Řím - Argentinská legenda Diego Maradona se opět představil v Itálii na fotbalovém trávníku. Bývalá opora Neapole byla jednou z největších hvězd charitativního utkání v Římě. Duel měl oficiální název "Zápas pro mír" a kromě výzvy k náboženské snášenlivosti měl za cíl získat peníze pro ohrožené děti. Utkání se hrálo pod záštitou papeže Františka, jenž se sice na Olympijském stadionu neukázal, ale v průběhu dne přijal členy obou týmů.

Diego Maradona na setkání s papežem Františkem
zdroj: ČTK/ABACA

Na exhibici nechyběly ani takové osobnosti jako Roberto Baggio, Andrej Ševčenko, kouč Arséne Wenger, Carlos Valderrama, Diego Simeone, Alessandro Del Piero, Gianluigi Buffon, Samuel Eto'o, Paolo Maldini nebo Andrea Pirlo.

Exhibici zorganizoval bývalý kapitán fotbalistů Argentiny a Interu Milán Javier Zanetti. Podle jeho nadace "Pupi" byl pojmenován jeden z týmů, druhý nesl název papežovy organizace Scholas Occurrentes. Mužstvo Pupi, které vedl bývalý kouč Barcelony Gerardo Martino, zvítězilo nad výběrem kouče Arsenalu Wengera 6:3. V obou týmech byli cíleně hráči reprezentující různá náboženství - muslimové, křesťané, židé, hinduisté a buddhisté.

Třiapadesátiletý Maradona odehrál kompletních 90 minut. Postaral se o jeden z vrcholů večera, když krásným lobem přihrál na gól Baggiovi. Několik hodin předtím se i on setkal se svým krajanem papežem a předal mu argentinský dres.

Kdo je opravdová hvězda?

"Dnes se sešly dvě síly, boží ruka a ta papežova," řekl Maradona s narážkou na svůj slavný gól rukou Anglii ve čtvrtfinále MS 1986. "Papež František je mnohem víc než Maradona. On je opravdová hvězda. Vyrůstal jsem mimo církev, protože jsem měl pocit, že nedělá dost pro potřebné, ale s Františkem je to jiné," dodal jeden z nejlepších fotbalistů historie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články