Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mané sestřelil Tottenham, domácí tvrz Burnley nedobyla ani Chelsea

Londýn - Magnet 25. kola opanoval Liverpool. O vítězství 2:0 nad Tottenhamem rozhodl už během první půle, kdy dvakrát skóroval Mané. Stejným poměrem zvítězil i Arsenal proti Hullu. Obě branky vstřelil Alexis Sánchez, čímž poskočil do čela tabulky kanonýrů. Chelsea sice remizovala v Burnley, ale nadále vévodí Premier League s náskokem 8 bodů před Manchesterem City, který uspěl v Bournemouthu.

Sadio Mané se stal hrdinou Liverpoolu
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

Černá série svěřenců Jürgena Kloppa skončila. Liverpool před šlágrem s Tottenhamem prohrál čtyři z pěti utkání. Tentokrát však věrné příznivce na Anfield Road potěšil výkonem i výsledkem.

Strůjcem úspěchu se stal senegalský útočník Sadio Mané, který v 16. minutě otevřel skóre a za dalších 138 vteřin slavil podruhé. Tottenham odpovědět nedokázal. Přemožitele našel po devíti ligových zápasech.

Kouzlo stadionu Turf Moor působilo i proti "Blues"

Chelsea vedla od 7. minuty po rychlém brejku zakončeném přesnou střelou Pedra. Domácím, kteří před vlastními příznivci získali 29 z 30 bodů, se nicméně brzy povedlo vyrovnat. Robbie Brady totiž dokonale zakroutil přímý kop do horního rohu branky.

Lídr ligy působil aktivněji a držel míč přes 70 procent času, ale pevnou defenzivu Burnley už překonat nedokázal. Ve druhém poločase dokonce svěřenci Antonia Conteho ani jednou nevystřelili mezi tři tyče a museli se spokojit s bodem.

"Snažili jsme se vyhrát, ale narazili jsme na velmi silného protivníka. Burnley je doma hodně nepříjemným soupeřem. Jsou zde třetím celkem celé ligy," poukázal trenér Chelsea Antonio Conte na senzační bilanci ligového nováčka. "Přesto znamená zisk jediného bodu zklamání. Do konce zbývá ještě 13 zápasů a musíme pokračovat v naší cestě," dodal.

Alexis Sánchez se raduje z gólu do sítě Hullu City
zdroj: REUTERS autor: John Sibley

Arsenal triumfoval po dvou nezdarech 

Chilská hvězda otevřela skóre ve 34. minutě. Míč za záda brankáře Jakupoviče dopravila evidentně rukou, ale rozhodčí Mark Clattenburg gól uznal. "Sudí se nám po přestávce omluvil. Uvědomil si svou chybu. Musí to pro něj být těžké, ale na velkých stadionech jdou taková rozhodnutí často proti vám," prohlásil obránce Hullu Andrew Robertson.

Přes viditelnou převahu však "Gunners" dokázali přidat pojistku až během nastavení. Hlavičku střídajícího Lucase Péreze v šestnáctce zastavil rukou Sam Clucas a dostal červenou kartu. Následný pokutový kop proměnil s přehledem Sánchez. Sedmnáctou ligovou brankou v sezoně navíc aktuálně vévodí střelcům.

"Tuhle výhru jsme potřebovali, snad nám zvedne sebevědomí. Tabulka je napěchovaná, musíme se dívat před sebe i za sebe. Potřebujeme hrát konzistentně. protože jsme měli období, kdy jsme hráli dobře, a pak zase prohrávali. Každé další utkání je teď pro nás jako finále," řekl Petr Čech v rozhovoru pro Sky Sports.

United neprohráli už šestnáct ligových zápasů v řadě

Manchester United doma porazil Watford 2:0 a před večerním šlágrem (Liverpool-Tottenham) okupuje pátou pozici. V "Divadle snů" skóroval ve 30. minutě jako první španělský záložník Juan Mata, jenž zužitkoval přihrávku Anthonyho Martiala. Francouzský reprezentant dal navíc po změně stran výsledku konečnou podobu.

Vynikající vstup do kolotoče Premier League zažívá italský útočník Manolo Gabbiadini. Posila z Neapole rozvlnila síť už před týdnem proti West Hamu a činila se i tentokrát. V Sunderlandu vstřelila dva góly během první půle. Southampton nakonec zvítězil jednoznačně 4:0. Bez branek naopak skončil duel Middlesbrough-Everton. 

Obhájci titulu z Leicesteru se nemohou vymanit z krize. Prohráli popáté za sebou, tentokrát na hřišti Swansea 0:2. Gól nevstřelili už 610 minut a zůstávají jediný bod nad pásmem sestupu. Brankáře Schmeichela překonali během první půle Mawson s Olssonem. 

Citizens nezaváhali v Bournemouthu a poskočili na druhé místo

Oba góly hostujícího mužstva padly z bezprostřední blízkosti. Ve 29. minutě prošel tečovaný centr Saného přes čtveřici obránců až ke Sterlingovi, který z malého vápna snadno překonal Boruce.

Anglický reprezentant se poté podílel i na druhém gólu, když na levé straně pokutového území obešel protihráče a poslal míč před branku, kde si jej v souboji s Agüerem srazil do vlastní sítě bránící Mings.

Anglická fotbalová liga - 25. kolo:

Arsenal - Hull 2:0 (34. a 90.+3 z pen. Sánchez), Manchester United - Watford 2:0 (32. Mata, 60. Martial), Middlesbrough - Everton 0:0, Stoke - Crystal Palace 1:0 (67. Allen), Sunderland - Southampton 0:4 (30. a 45.+1 Gabbiadini, 89. vlastní Denayer, 90.+2 Long), West Ham United - West Bromwich 2:2 (63. Fighúlí, 86. Lanzini - 6. Chadli, 90.+4 Evans), Liverpool - Tottenham 2:0 (16. a 18. Mané), Burnley - Chelsea 1:1 (24. Brady - 7. Pedro), Swansea - Leicester 2:0 (36. Mawson, 45.+2 Olsson), Bournemouth - Manchester City 0:2 (29. Sterling, 69. vlastní Mings).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články