Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mancini: Rooney v pohárovém derby ovlivňoval sudího

Londýn - Trenér fotbalistů Manchesteru City Roberto Mancini se po vyřazení z Anglického poháru pustil do kritiky Wayna Rooneyho. Útočník městského rivala United podle něj v nedělním derby ve třetím kole soutěže přesvědčil rozhodčího Chrise Foye, aby dal obránci City Vincentu Kompanymu červenou kartu. City v oslabení prohrálo 2:3 a přišlo o možnost obhájit trofej.

Roberto Mancini
zdroj: isifa/EPA autor: JONATHAN BRADY

Kompany byl vyloučen ve 12. minutě za stavu 1:0 pro hostující United poté, co oběma nohama zajel do záložníka Naniho. Belgickému obránci nyní hrozí čtyřzápasový trest. "Nebylo to na červenou kartu. Rozhodčího k vyloučení dotlačil Rooney," řekl Mancini. "Odvoláme se a jsem přesvědčen, že vyhrajeme. Nevidím jediný důvod, aby Vincent ve středu nemohl hrát semifinále Ligového poháru s Liverpoolem. Na tři sta procent neměl být vyloučen," dodal.

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney
zdroj: ISIFA

Rooney se proti obvinění italského trenéra ohradil. "Je vtipné, jak si lidé myslí, že jsem zařídil Kompanyho vyloučení. Já mu červenou kartu nedal. Ale byla jasná, zajel do něj oběma nohama," uvedl šestadvacetiletý útočník, kterého se zastal i spoluhráč Rio Ferdinand. "Jak někdo může o vyloučení pochybovat? Skočíte do soupeře oběma nohama - červená karta. To je prostě fakt," prohlásil.

Za Kompanyho se naopak postavil bývalý záložník Manchesteru United a anglické reprezentace Nicky Butt. "Když jsem to viděl poprvé, říkal jsem si, že to byl skvělý zákrok," řekl. "Myslím, že za vyloučení můžou špatná pravidla, ne rozhodčí. Kompany jasně zasáhl míč, soupeře zranit nechtěl," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články