Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Manchesterské derby skončilo bez vítěze, Chelsea opět prohrála

Londýn - Bez gólů, a tudíž i bez vítěze skončilo očekávané derby Manchesteru United s Manchesterem City. Hostům zisk bodu však stačil k návratu na první místo před Arsenal, který zvítězil nad Evertonem. Mistrovská Chelsea nenavázala na dvě nuly v řadě a prohrála na hřišti West Hamu 1:2. Třetí remízu u kormidla Liverpoolu si připsal Jürgen Klopp. Jeho svěřenci hráli se Southamptonem 1:1.

Utkání Manchester United - Manchester City
zdroj: Reuters

V pořadí 170. manchesterské derby nepřineslo v prvním poločase žádnou vážnější šanci, diváci na Old Trafford dokonce neviděli jedinou střelu na branku. Po změně stran byli aktivnější United, Matův únik zastavil gólman Hart, v 84. minutě trefil střídající Lingard břevno. Hart si fantasticky poradil i se Smallingovou přízemní střelou k tyči a udržel 100. čisté konto za City v anglické lize.

Bournemouth začal utkání s Tottenhamem skvěle, když se po 49 sekundách trefil Ritchie a vstřelil nejrychlejší gól této sezony Premier League. Jenže pak úřadovali hosté a zejména Kane. Po faulu gólmana Boruce nejprve proměnil penaltu, v prvním poločase na něj navázali ještě Dembélé a Lamela. Po změně stran Kane dalšími dvěma trefami zkompletoval svůj druhý ligový hattrick v dresu Tottenhamu a "Kohouti" podeváté za sebou bodovali.

Je nám líto, video expirovalo.
Čech dobrým výkonem pomohl Arsenalu k výhře nad Evertonem

Liverpool ani ve třetím soutěžním zápase pod trenérem Jürgenem Kloppem nezvítězil. Se Southamptonem sice vedl po gólu Bentekeho ze 77. minuty, o chvíli později ale vyrovnal na konečných 1:1 Mané. Liverpool popáté v řadě v lize bodoval, Southampton nepoznal hořkost porážky čtyři kola.

V dalším derby porazil Sunderland 3:0 Newcastle a připsal si první výhru v sezoně. O góly se postarali Johnson, Jones a Fletcher. Sunderland zdolal velkého regionálního rivala pošesté v řadě, z toho pětkrát neinkasoval.

José Mourinho je vykázán na tribunu
zdroj: imago sportfotodienst

West Ham šel díky postavení v tabulce do duelu v pozici mírného favorita a tu potvrdil v 17. minutě Mauro Zárate, který se trefil pohotově a přesně k tyči. Blues navíc oslabil záložník Nemanja Matič, když v závěru prvního poločasu dostal během deseti minut dvě žluté karty.

Chelsea se podařilo vyrovnat v 56. minutě zásluhou dělovky stopera Garyho Cahilla po rohovém kopu. Poslední slovo však měl útočník West Hamu Andy Carroll, který vystřídal střelce Zárateho a po deseti minutách hlavou rozhodl. "Blues" tak mají po deseti kolech na kontě pět porážek, v předchozí mistrovské sezoně přitom prohráli jen třikrát.

Trenér José Mourinho, o jehož konci v Chelsea se po nevydařeném úvodu sezony spekuluje, byl po poločasové přestávce vykázán na tribunu. Portugalský kouč musel opustit lavičku, protože se snažil dostat do kabiny rozhodčích, kde si chtěl stěžovat na Matičovo vyloučení a neuznaný gól.

Slavící hráči Arsenalu
zdroj: imago sportfotodienst

Arsenal s brankářem Petrem Čechem zdolal doma Everton 2:1. Kanonýři rozhodli dvěma góly během dvou minut. Nejprve se trefil Olivier Giroud hlavou po centru Mesuta Özila, vzápětí lízl přímý kop Santiho Cazorly stoper Laurent Koscielny a zvýšil.

Čech přišel o 170. čisté konto, kterým by vyrovnal rekord soutěže Davida Jamese, kvůli smolné teči spoluhráče Gabriela. Ten srazil těsně před pauzou do protipohybu českého brankáře střelu Rosse Barkleyho.

V souboji dvou nad očekávání hrajících týmů byl úspěšnější Leicester, který zdolal díky desáté brance nejlepšího střelce soutěže Jamieho Vardyho v sezoně Crystal Palace 1:0 a v tabulce drží páté místo.

Předposlední Aston Villa nadále čeká na druhé vítězství v sezoně. Doma sice vedla nad Swansea po premiérové brance Jordana Ayewa, ale velšský soupeř vyrovnal zásluhou Gylfiho Sigurdssona a skóre těsně před koncem zvrátil bratr záložníka Aston Villy André Ayew na konečných 2:1.

Před Chelsea se dostal i nováček Watford, jemuž se podařilo získat třetí výhru v sezoně na hřišti Stoke. O vítězství 2:0 se postarali Troy Deeney svým prvním gólem po postupu do Premier League a Almen Abdi.

Výsledky 10. kola Premier League 

Aston Villa - Swansea 1:2 (62. J. Ayew - 68. Sigurdsson, 87. A. Ayew), Leicester - Crystal Palace 1:0 (59. Vardy), Norwich - West Bromwich 0:1 (46. Rondón), Stoke - Watford 0:2 (43. Deeney, 69. Abdi), West Ham United - Chelsea 2:1 (17. Zárate, 79. Carroll - 56. Cahill), Arsenal - Everton 2:1 (36. Giroud, 38. Koscielny - 44. Barkley), Sunderland - Newcastle 3:0 (45.+3 Johnson z pen., 65. Jones, 86. Fletcher), Bournemouth - Tottenham 1:5 (1. Ritchie - 9. z pen., 56. a 63. Kane, 17. Dembélé, 29. Lamela), Manchester United - Manchester City 0:0, Liverpool - Southampton 1:1 (77. Benteke - 86. Mané)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články