Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Manchester začal obhajobu utrápenou výhrou nad nováčkem

Manchester - Fotbalisté Manchesteru United vstoupili do nového ročníku anglické ligy nepřesvědčivým vítězstvím 1:0 nad nováčkem z Birminghamu. Obhájce titulu mohl vedení několikrát zvýšit, ale zklamal v koncovce. Naopak mohl být rád, že soupeř nevyrovnal, k čemuž měl dvakrát velmi blízko. Manchester měl po většinu zápasu herní převahu, ovšem Birmingham vedle pozorného bránění podnikal nebezpečné protiútoky. V 34. minutě konečně birminghamskou obranu pokořil Wayne Rooney, který dorazil do sítě vlastní hlavičku do tyče. Hned v úvodu sezony tak začal pracovat na splnění svého cíle, kterým je 25 nastřílených gólů.

Hráči Manchesteru slaví vstřelení gólu
zdroj: ČTK/AP

Další šance však Manchester zahodil a mohl toho litovat. Hlavičku obránce Birminghamu Francka Queudrueho ale dokázal Patrice Evra na brankové čáře zneškodnit a v samém závěru vychytal střídajícího Christiana Beníteze gólman Ben Foster. Birmingham se tak do nejvyšší soutěže vrátil nadějným výkonem, který mu však bodový zisk nevynesl.

Liverpool prohrál s Tottenhamem

Nepovedený start do sezony má za sebou další z kandidátů na titul Liverpool, který prohrál 1:2 na hřišti Tottenhamu a mohl si odvést daleko větší příděl. Zachránil ho však brankář Pepe Reina, který chytil tři jasné góly.

Španělský gólman nestačil v závěru první půle na povedenou ránu Benoita Assou-Ekotta do rohu branky. Po změně stran sice vyrovnal kapitán Steven Gerrard z pokutového kopu, ale šlo o jediný záblesk ve hře Liverpoolu, kterému se vůbec nedařilo. Naopak na centr z přímého kopu si naskočila letní posila Tottenhamu stoper Sebastien Bassong a hlavou rozhodl o výhře domácích.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články