Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Manchester vyřadil Inter a dál míří v Lize mistrů za obhajobou

Praha - Fotbalisté Manchesteru United mohou dál snít o zisku pěti vítězných trofejí z probíhající sezony. "Rudí ďáblové" porazili v dnešní odvetě osmifinále Ligy mistrů na nedobytném stadionu Old Trafford Inter Milán 2:0 a po remíze 0:0 v úvodním duelu postoupili do čtvrtfinále. Vedle obhájce titulu si dnes zajistily účast mezi elitní osmičkou také Barcelona a Porto, které vyřadilo Atlético Madrid s Tomášem Ujfalušim. Naopak další Čech Tomáš Rosický se mohl radovat, neboť jeho Arsenal zvítězil na penalty na hřišti AS Řím.

Manchester United - Inter Milán
zdroj: ČTK/AP autor: Paul Thomas

Manchester začal ještě aktivněji než na San Siru a hosté zdrcujícímu tlaku záhy podlehli. Na Giggsův rohový kop si ve čtvrté minutě naběhl Vidič a hrdina z prvního duelu brankář Júlio César jen sledoval, jak hlavička zapadla přesně k tyči. Srbský stoper stylově oslavil svůj návrat do sestavy United po disciplinárním trestu z mistrovství světa klubů.

Manchester triumfoval nad Milánem

Inter se postupně otřepal a po půlhodině si začal vytvářet šance. V největší z nich zachránilo Van der Sara břevno, do něhož se odrazil balon po hlavičce Ibrahimovice. Na opačné straně mohl Manchesteru pojistit náskok O'Shea, ale César včas vyběhl. Strhující desetiminutovku zakončili střelami vedle z dobrých pozic hostující Stankovič a znovu Ibrahimovic.

Milánské však znovu pohřbila čtvrtá minuta, tentokrát po příchodu z kabin. Ronaldo si zaběhl za obranu na Rooneyho centr a hlavou nedal Césarovi sebemenší šanci. Hostující kouč Mourinho, který na Old Trafford ještě na lavičkách Porta a Chelsea prohrál jediný z pěti zápasů, posílil ofenzivu o Adriana, ale Interu dnes nebyl gól souzený. Čerstvý Brazilec totiž v 59. minutě v akrobatické pozici trefil jen tyč.

Manchester už si vedení uhlídal a protáhl neporazitelnost na vlastním stadionu na 29 soutěžních utkání. Zároveň stanovil nový rekord evropských pohárů v počtu zápasů bez porážky, přemožitele nenašel v 21 duelech za sebou. Naopak Mourinho tentokrát na domácího kouče Fergusona nevyzrál a Inter potřetí v řadě končí v osmifinále.

Francouzi Barcelonu porazit nedokázali

Barcelona se poučila z úvodního duelu ve Francii a doma Lyon položila na lopatky už v polovině první půle. Trvalý tlak domácího týmu zužitkoval Henry, který dvakrát propálil hostujícího gólmana Llorise. Pět minut před koncem poločasu se šestou brankou v soutěži dotáhl na nejlepší střelce Messi, a když za chvíli nekompromisně zavěsil i třetí člen hvězdného barcelonského útoku Eto'o, zdálo se, že je rozhodnuto.

Jenže francouzský šampion se nevzdal. Ještě do pauzy snížil po rohovém kopu Makoun a krátce po příchodu z kabin vykřesal pro hosty naději Juninho. Na zlomení nepříznivé bilance s Barcelonou však už Lyon neměl, Katalánce nedokázal porazit ani v šestém vzájemném duelu a na cestu domů si ještě přibalil pátý inkasovaný gól.

Ujfalušiho Madrid končí, byť nikdy neprohrál

Atlético Madrid s Ujfalušim v sestavě se loučí s Ligou mistrů navzdory tomu, že v soutěži ani jednou neprohrálo. Jenže před dvěma týdny inkasovalo doma od Porta dvě branky, a proto mu dnešní bezbranková remíza nestačila. V poslední útočné akci hostujícího týmu se v nastavení objevil Ujfaluši, ale svůj pokus nasměroval mimo. Z utkání si tak odnesl jen žlutou kartu.

AS Řím proti Arsenalu už v deváté minutě dotáhl jednogólové manko z
úvodního zápasu, ale zranění střelce branky Juana jako by předznamenalo, že ani třetí souboj mezi italským a anglickým celkem v osmifinále nedopadne pro zástupce Serie A dobře. Arsenal sice navzdory převaze nedokázal v normální hrací době ani v prodloužení vyrovnat, ale při penaltách zachovali jeho hráči chladnější hlavu a dramatický rozstřel vyhráli 7:6. Do čtvrtfinále by už mohl zasáhnout Rosický, který se dostává z dlouhodobého zranění. 

Výsledky v souhrnu:

FC Porto - Atlético Madrid 0:0

Rozhodčí: Vink (Niz.). První zápas: 2:2, postoupilo Porto.

FC Barcelona - Olympique Lyon 5:2 (4:1)

Branky: 25. a 27. Henry, 40. Messi, 43. Eto'o, 90. Keita - 44. Makoun, 48. Juninho. Rozhodčí: Övrebö (Nor). ČK: 90. Juninho. První zápas: 1:1, postoupila Barcelona.

Manchester United - Inter Milán 2:0 (1:0)

Branky: 4. Vidič, 49. Ronaldo. Rozhodčí: Stark (Něm.). První zápas: 0:0, postoupil Manchester.

AS Řím - FC Arsenal 1:0 (1:0)

Branka: 9. Juan. Rozhodčí: Mejuto González (Šp.). První zápas: 0:1, následuje prodloužení.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články