Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Manchester United vyhrál po třech zápasech, aspiranti na anglický titul nezaváhali

Roli favoritů ustáli. Fotbalisté Manchesteru City i Liverpoolu ve 35. kole vyhráli a nadále usilují o mistrovskou korunu. Obhájci titulu deklasovali Leeds na jeho stadionu 4:0 a udrželi před "Reds", kteří loupili v Newcastlu (1:0), jednobodový náskok. Manchester United porazil nováčka anglické fotbalové ligy Brentford 3:0 a vyhrál po třech zápasech. Veledůležité tři body v boji o záchranu získalo Burnley, které otočilo v závěrečných sedmi minutách duel ve Watfordu a zvítězilo 2:1. Český útočník Matěj Vydra asistoval v 86. minutě u klíčového zásahu Joshe Brownhila. Přihrával také Vladimír Coufal, jehož West Ham ale podlehl 1:2 Arsenalu.

Fotbalisté Burnley oslavují gól ve Watfordu
zdroj: REUTERS

Manchester uspěl po remíze s Chelsea a porážkách s Arsenalem a Liverpoolem. V tabulce je šestý. Skóre na Old Traffordu otevřel po rychlé akci v deváté minutě Fernandes. V závěru prvního poločasu se po Matově přihrávce trefil Ronaldo, ale gól neplatil kvůli ofsajdu. Svého 18. zásahu v tomto ligovém ročníku se portugalský kanonýr dočkal po hodině hry, kdy ho fauloval Henry a Ronaldo proměnil nařízenou penaltu.

V 72. minutě ještě zvýšil náskok po rohovém kopu Varane, jehož volej tečoval jeden z hostujících hráčů. Francouzský obránce dal svůj první gól od loňského příchodu z Realu Madrid.

Arsenal poslal na Olympijském stadionu do vedení v 38. minutě Holding, po Coufalově přihrávce do vápna však před koncem úvodního dějství srovnal Bowen. Pravý bek zaznamenal čtvrtou asistenci v ligové sezoně. Po přestávce zařídil "kanonýrům" tři body Gabriel. Coufalův spoluhráč Tomáš Souček nastoupil od 77. minuty, naopak Alex Král opět zůstal na lavičce.

Svěřenci trenéra Artety ovládli třetí kolo po sobě a vrátili se na čtvrtou příčku, která jako poslední zajišťuje účast v Lize mistrů. 

"Citizens" neprohráli v lize poosmé za sebou a dělí je jen čtyři utkání od obhajoby. Úřadující šampioni se dostali v Leedsu do vedení ve 13. minutě zásluhou Rodriho. Po přestávce zvýšili náskok Aké a Jesus. Výsledek zpečetil v nastaveném čase Fernandinho, který odehrál 260. zápas v Premier League a stal se brazilským rekordmanem v počtu startů v anglické lize.

Liverpool prodloužil ligovou neporazitelnost 

Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa prodloužili ligovou neporazitelnost na patnáct střetnutí. Proti Newcastlu rozhodli už v 19. minutě, kdy si Keita narazil míč s Jotou, udělal kličku slovenskému brankáři Martinu Dúbravkovi a propálil i dvojici obránců před sebou. Guinejský reprezentant dal třetí branku v ročníku, domácí hráči marně reklamovali předchozí faul.

Newcastle mohl ještě před přestávkou vyrovnat po střele Almiróna, sudí ale gól po konzultaci s videem kvůli ofsajdu neuznal. Liverpool ve druhé půli soupeře k vyložené příležitosti nepustil. Po hodině mohl naopak zvýšit Mané, ale ve velké šanci minul. Neuspěl ani Jota, jehož vychytal ve skvělé formě chytající Dúbravka.

Burnley oslavuje třetí ligové vítězství za sebou. "Hornets" sice vedli od 8. minuty po vlastním gólu Tarkowského, ale hostům se povedl v závěru obrat. V 83. minutě vyrovnal nejprve Cork a za další tři minuty po Vydrově přihrávce z vnitřku pokutového území rozhodl Brownhill. "Clarets" se vzdálili v neúplné tabulce Evertonu, kterému patří první sestupová pozice, na pět bodů. Soupeř má ovšem dva zápasy k dobru.

Předposlední Watford prohrál popáté za sebou, na příčky zajišťující záchranu ztrácí dvanáct bodů a jeho naděje na udržení se mezi elitou jsou jen teoretické. 

Chelsea podlehla Evertonu, Tottenham si poradil s Leicesterem

O důležitém triumfu Evertonu rozhodl krátce po změně stran Richarlison, který obral o míč Azpilicuetu a ze samostatného úniku se nemýlil. "Karamelky" jsou nadále na první sestupové příčce, na sedmnáctý Leeds ale snížili ztrátu na rozdíl dvou bodů a navíc mají zápas k dobru. Duel byl pikantní pro trenéra domácích Lamparda, který v Chelsea působil jako hráč i kouč.

Tottenham proti semifinalistovi Evropské konferenční ligy Leicesteru poslal do vedení v 22. minutě kapitán Kane, po přestávce se dvakrát prosadil Son Hung-min. V nastavení pouze zkorigoval výsledek Iheanacho.

Anglická fotbalová liga - 35. kolo:

Newcastle - Liverpool 0:1 (19. Keita), Aston Villa - Norwich 2:0 (41. Watkins, 90.+3 Ings), Southampton - Crystal Palace 1:2 (9. Romeu - 60. Eze, 90.+2 Zaha), Watford - Burnley 1:2 (8. vlastní Tarkowski - 83. Cork, 86. Brownhill), Wolverhampton - Brighton 0:3 (42. z pen. MacAllister, 70. Trossard, 86. Bissouma), Leeds - Manchester City 0:4 (13. Rodri, 54. Aké, 78. Jesus, 90.+3 Fernandinho), Everton - Chelsea 1:0 (47. Richarlison), Tottenham - Leicester 3:1 (60. a 79. Son Hung-min, 22. Kane - 90.+1 Iheanacho), West Ham United - Arsenal 1:2 (45. Bowen - 38. Holding, 55. Gabriel), Manchester United - Brentford 3:0 (9. Fernandes, 61. Ronaldo z pen., 72. Varane).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články