Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Manchester United si zahraje finále FA Cupu, Herrera dokonal obrat proti Tottenhamu

Po ligovém kolapsu s posledním West Bromwichem si fotbalisté Manchesteru United spravili chuť ve Wembley, kde v semifinále FA Cupu porazili Tottenham 2:1. Londýnský tým sice poslal do vedení Delle Alli, ale Alexis Sánchez s Anderem Herrerou otočili skóre ve prospěch "Red Devils". Ve finále se svěřenci trenéra Josého Mourinha střetnou s lepším z dvojice Chelsea - Southampton.

Je nám líto, video expirovalo.
Manchester United je prvním finalistou FA Cupu

Fanoušci ve Wembley nečekali na úvodní branku zápasu dlouho. V 11. minutě našel Eriksen na zadní tyči Alliho, který prázdnou branku nemohl minout. United srovnali zásluhou Sáncheze, jenž hlavou usměrnil do sítě Pogbův centr. Těsně před odchdem do kabin mohli "Spurs" opět strhnout vedení na svou stranu, ale Dierova střela pouze orazítkovala tyč.

Vyrovnané utkání rozhodla situace z 62. minuty. Sánchez ustál osobní souboj, jeho centr z levé strany doputoval přes Lukakua až k zcela volnému Herrerovi, který křížnou střelou podruhé překonal brankáře Vorma. Tottenham proto nezlomil komplex a prohrál své osmé semifinále Anglického poháru v řadě.

Fotbalový Anglický pohár - semifinále ve Wembley:

Manchester United - Tottenham (24. Sánchez, 62. Herrera - 11. Alli).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články