Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Manchester United potřetí v řadě nevyhrál, City opět smetli West Ham

Londýn – I když Pepu Guardiolovi nevychází první sezona v Manchesteru City vůbec podle představ, jeho Manchester City je stále jen o bod za druhým Tottenhamem. Na hřišti West Hamu zvítězili vysoko 4:0 a napodobili tak své lednové vítězství 5:0 ve východním Londýně z FA Cupu. Naopak jejich městští rivalové United doma pouze remizovali s Hullem, a byť natáhli sérii neporazitelnosti na 14 zápasů, potřetí v řadě v lize nevyhráli a jsou stále šestí.

Nespokojení Juan Mata (vlevo) a Zlatan Ibrahimovic z Manchesteru United
zdroj: Reuters autor: Jason Cairnduff

V brance City místo kritizovaného Brava dostal šanci náhradní gólman Caballero. Jasně lepší hosty poslal do vedení v 17. minutě De Bruyne, za čtyři minuty zvýšil Silva a těsně před pauzou se poprvé v Anglii trefil i devatenáctiletý talent Gabriel Jesus.

Ve druhém poločase upravil na konečných 4:0 z penalty Touré. Svěřenci Pepa Guardioly tak ztrácí deset bodů na vedoucí Chelsea, ale jen bod na Tottenham a Arsenal, čtvrtý Liverpool je před City pouze o skóre.

United proti zachraňujícímu se Hullu nepotvrdili pozici jasného favorita. "Tygrům" zachránil cenný bod výborný brankář Jakupovic, který ve velkých šancích vychytal domácí hvězdy Ibrahimovice a Pogbu nebo střídajícího Matu. Výběr trenéra Josého Mourinha i tak prodloužil ligovou sérii bez porážky na 14 utkání.

Stoke na svém hřišti hrálo 1:1 s Evertonem. Za domácí v sedmé minutě otevřel skóre šestatřicetiletý útočník Crouch svým jubilejním stým gólem v Premier League. Ještě před koncem poločasu vyrovnal vlastním zásahem stoper Shawcross.

Výsledky 23. kola Premier League

West Ham United - Manchester City 0:4 (17. De Bruyne, 21. Silva, 39. Gabriel Jesus, 67. Touré z pen.), Manchester United - Hull 0:0, Stoke - Everton 1:1 (7. Crouch - 39. vlastní Shawcross).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články