Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Manchester United poprvé vyhrál, Chelsea je stále stoprocentní

Manchester - Fotbalisté Manchesteru United otočili v anglické lize zápas s Fulhamem a ve druhém kole poprvé bodovali. K domácí výhře 3:2 přispěly premiérovými soutěžními zásahy i nové letní posily Robin van Persie a Šindži Kagawa. Nezaváhala ani Chelsea, která doma porazila silný Newcastle 2:0 a po třech zápasech je bez porážky na první místě.

Robin van Persie v United
zdroj: EPA autor: Peter Powell

Fulham v prvním kole deklasoval 5:0 Norwich a výborně začal i na stadionu Old Trafford. Ruiz už ve třetí minutě našel z trestného kopu Duffa a irský záložník, který v týdnu ukončil reprezentační kariéru, otevřel skóre přesnou střelou k tyči. 

"Rudí ďáblové" vyrovnali už za sedm minut zásluhou povedeného voleje Van Persieho. Nizozemský kanonýr nastoupil v základní sestavě na úkor Waynea Rooneyho a radoval se z první branky po letním přestupu z Arsenalu. Premiérovou trefu v novém působišti si ve 35. minutě vychutnal také Japonec Kagawa. Bývalý záložník Dortmundu zblízka dorazil do odkryté branky střelu Cleverleyho.

Čtyři minuty před přestávkou pak domácí skórovali potřetí díky hlavičce brazilského beka Rafaela. Po hodině hry ale duel zdramatizoval vlastním gólem srbský stoper Vidič. V nastaveném čase si pak po srážce s Rodallegou přivodil střídající Rooney tržnou ránu ve stehně a musel být ze hřiště odnesen na nosítkách. Svěřenci trenéra Alexe Fergusona však i bez něj těsné vedení udrželi a napravili úvodní porážku 0:1 s Evertonem.

Chelsea dokázala vyhrát i třetí zápas v řadě, když doma porazila silný Newcastle 2:0. O vítězství Blues rozhodli již v prvním poločase, kdy se nejprve z penalty trefila nová hvězda týmu Hazard a druhý gól přidal před odchodem do šatny Torres. Český brankář Petr Čech si na své konto připsal již druhou nulu v sezoně.

Tottenham doma přišel o vítězství nad West Bromwichem až v poslední minutě, kdy na 1:1 vyrovnal záložník Morisson. Londýnský tým tak neodčinil prohru s 1:2 s Newcastlem a ani ve druhém duelu pod novým trenérem Andrém Villasem-Boasem nezvítězil.

Na úvodní drtivou výhru 5:0 nad Queens Park Rangers navázala Swansea, která doma porazila West Ham United znovu vysoko 3:0. Druhou výhru v ročníku si připsal také Everton po vítězství 3:1 na hřišti Aston Villy. Celek z Birminghamu naopak pod vedením nového kouče Paula Lamberta podruhé nebodoval. Na nule je i třetí nováček Southampton, jenž doma podlehl 0:2 Wiganu.

Anglická fotbalová liga - 2. kolo:

Swansea - West Ham United 3:0 (20. Rangel, 29. Michu, 64. Graham), Aston Villa - Everton 1:3 (74. El Ahmádí - 3. Pienaar, 31. Fellaini, 43. Jelavič), Manchester United - Fulham 3:2 (10. Van Persie, 35. Kagawa, 41. Rafael - 3. Duff, 64. vlastní Vidič), Norwich - QPR 1:1 (11. Jackson - 19. Zamora), Southampton - Wigan 0:2 (51. Di Santo, 89. Koné), Tottenham - West Bromwich 1:1 (74. Assou-Ekotto - 90. Morrison), Chelsea - Newcastle 2:0 ( 22. Hazard z pen., 45. Torres)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články