Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Manchester United poprvé prohrál pod Rangnickem. Citizens se po remíze rivalů vzdalují

Zajímavá přetahovaná na Stamford Bridge vítěze nepoznala. Liverpool ve šlágru 21. kola anglické ligy vedl o dvě branky, ale Chelsea srovnala na konečných 2:2. Ztráty obou týmu využil lídr z Manchesteru City, který po obratu na stadionu Arsenalu a triumfu 2:1 má náskok už desíti bodů. Druhý tým z Manchesteru, United, naopak doma nečekaně padl s Wolverhamptonem 0:1 a připsal si první porážku pod vedením kouče Ralfa Rangnicka.

Cristiano Ronaldo z Manchesteru United
zdroj: REUTERS autor: Phil Noble

Do sestavy Manchesteru se vrátil po dvouleté odmlce v Premier League obránce Phil Jones. Devětadvacetiletý fotbalista zasáhl do duelu anglické ligy po 712 dnech a mimo těch, kteří opustili svůj klub, se stal nejdéle čekajícím hráčem na další start v historii soutěže. Wolverhampton nastoupil kvůli koronavirovým odkladům k prvnímu utkání od 19. prosince.

Wolves v první půli přestříleli domácí tým 15:4. Manchester ale podržel brankář De Gea, jenž ve 12. minutě zasáhl proti střele Podenceho a následně vytáhl nad břevno i pokus Nevese. Domácí se ve druhé polovině zlepšili a po hodině hry byl blízko branky střídající Fernandes, který trefil břevno. V 68. minutě už dostal míč do sítě hlavičkující Ronaldo, jenže rozhodčí gól neuznali kvůli ofsajdu. Břevno orazítkoval na druhé straně z přímého kopu také Saiss.

Rozhodnutí přišlo osm minut před koncem, kdy se opřel do odraženého míče Moutinho a zajistil první brankou v sezoně Wolves první vítězství na Old Trafford od roku 1980. Nic na tom nezměnil ani v nastaveném čase Fernandes, jehož pokus z přímého kopu bravurně zneškodnil brankář Sá.

Svěřenci trenéra Lageho neinkasovali v lize potřetí za sebou a vyhnuli se čtvrté remíze 0:0 z posledních sedmi duelů. Přestože mají se skóre 14:14 druhý nejhorší útok v soutěži a prosadili se střelecky teprve podruhé z posledních sedmi utkání, disponují také druhou nejlepší obranou.

Chelsea dohnala dvougólové manko, na obrat s Liverpoolem ale sílu neměla

Kouč Chelsea Thomas Tuchel nezařadil do nominace kanonýra Lukakua, jenž si během týdne v rozhovoru pro Sky Italia postěžoval, že není u "Blues" spokojený. Na druhé straně chyběl na lavičce kvůli koronaviru trenér Jürgen Klopp.

"Reds" ale i pod vedením asistentů vstoupili do utkání výborně. Nejprve využil Chalobahovy chyby Mané a v 26. minutě zakončil Salah samostatný nájezd z úhlu chytrou střelou na přední tyč. Nejlepší kanonýr soutěže dal 16. ligovou branku v sezoně.

Chelsea se vrátila do utkání v závěru první půle výstavním volejem Kovačiče, ještě do pauzy navíc srovnal Pulisic. Po změně stran měly oba týmy šance šlágr rozhodnout, další gól už ale nepadl. Chelsea ztrácí na vedoucí Manchester City už deset bodů. Liverpool ještě o bod více, má ale zápas k dobru.

Silva prodloužil smlouvu

Brazilský reprezentant Thiago Silva s předstihem prodloužil o rok smlouvu s Chelsea. Londýnský klub oznámil, že sedmatřicetiletý obránce bude hráčem úřadujícího šampiona Ligy mistrů až do června 2023.

Arsenalu kvůli koronaviru chyběl trenér Mikel Arteta, jenž před stěhováním do severního Londýna dělal asistenta kouči City Pepu Guardiolovi. 

Domácí otevřeli skóre v 31. minutě, kdy se Saka prosadil pohotovou přízemní střelou z hranice pokutového území. V 57. minutě srovnal z penalty Mahrez.

"Gunners" se vzápětí málem dostali opět do vedení, když hostující stoper Laporte přehodil vlastního gólmana Edersona, Aké však na brankové čáře míč odkopl a Martinelliho dorážka orazítkovala tyč.

Vzápětí uviděl druhou žlutou kartu v krátkém sledu domácí obránce Gabriel. "Citizens" využili přesilovku ve třetí minutě nastavení zásluhou Rodriho pohotové střely z vápna. Manchester City proto zdolal Arsenal i podruhé v ligové sezoně, první utkání doma ovládl 5:0.

Utkání Arsenal - Manchester City
zdroj: ČTK/PA autor: John Walton

"Arsenal odehrál opravdu skvělý zápas, ale my jsme ukázali charakter šampionů," řekl Rodri. "Arsenal byl lepší, ale někdy se štěstí přikloní na vaši stranu. Vyhrát 11 utkání za sebou v tomto období je úžasné. Tuhle sezonu nás postihla řada zranění a případů covidu," uvedl Guardiola.

"Cítím zklamání a zároveň hrdost na výkon týmu. Když si proti takovému týmu vytvoříte tolik šancí, musíte je proměnit," prohlásil asistent domácího trenéra Albert Stuivenberg.

Coufal se Součkem pomohli West Hamu

West Ham proti Crystal Palace vstřelil všechny branky v úvodní půli. Nejprve se ve 22. minutě prosadil Antonio a o tři minuty později Lanzini, který v nastavení prvního dějství skóroval i z pokutového kopu.

V závěru za domácí "Eagles" snížili Édouard a Olise. "Hammers" vyhráli druhé kolo po sobě a ztrácí bod na čtvrtý Arsenal. Na lavičce zůstal celý zápas další český reprezentant Alex Král.

Tottenham vyhrál nad Watfordem

Vítězství Tottenhamu ve Watfordu 1:0 zařídil Sánchez hlavou po centru Son Hung-mina. "Spurs" po příchodu trenéra Antonia Conteho nenašli přemožitele ani v osmém kole a čtvrtému Arsenalu se přiblížili na rozdíl dvou bodů, navíc mají dva zápasy k dobru. Watford prohrál v lize pošesté za sebou a je na první nesestupové pozici.

Leeds po třech prohrách zabral

Fotbalisté Burnley podlehli v záchranářské bitvě Leedsu na jeho hřišti 1:3. Český útočník Matěj Vydra odehrál za poražený celek závěr utkání, v 84. minutě nahradil Wooda.

Leeds poslal do vedení v 39. minutě Harrison, což bylo pro domácí dobré znamení –⁠ 18 z posledních 19 branek anglického záložníka vedlo k vítězství jeho týmu. A neobvyklá bilance se potvrdila i tentokrát.

Po změně stran sice srovnal z přímého kopu navrátilec po zranění Cornet, v závěrečné čtvrthodině ale rozhodli Dallas a James. Burnley potvrdilo, že je na hřištích soupeřů druhým nejhorším celkem ligy, a stále čeká na venkovní výhru. V tabulce jsou "clarets" na 18. místě, už o osm bodů za šestnáctým Leedsem.

Brighton zvládl přestřelku s Evertonem a výhrou 3:2 se posunul na osmé místo neúplné tabulky. Domácím "karamelkám" nepomohly ani premiérové dvě trefy v Premier League dvacetiletého útočníka Anthonyho Gordona.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:

Arsenal - Manchester City 1:2 (31. Saka - 57. Mahriz z pen., 90.+3 Rodri), Watford - Tottenham 0:1 (90.+6 Sánchez), Crystal Palace - West Ham United 2:3 (83. Édouard, 90. Olise - 25. a 45.+5 z pen. Lanzini, 22. Antonio), Brentford - Aston Villa 2:1 (42. Wissa, 83. Roerslev Rasmussen - 16. Ings), Everton - Brighton 2:3 (53. a 76. Gordon - 3. a 71. Mac Allister, 21. Burn), Leeds - Burnley 3:1 (39. Harrison, 77. Dallas, 90.+2 James - 54. Cornet), Chelsea - Liverpool 2:2 (42. Kovačič, 45.+1 Pulisic - 9. Mané, 26. Salah), Manchester United - Wolverhampton 0:1 (82. Moutinho).

Zápas Leicester - Norwich byl kvůli koronaviru odložen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články