Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Manchester United opět zvýšil svůj náskok v čele, Rosický nehrál

Londýn – Fotbalisté Manchesteru United se v Premier League opět o něco přiblížili titulu, když ve 27. kole v souboji prvního s posledním vyhráli na hřišti Queens Park Rangers 2:0 a zvýšili svůj náskok v čele tabulky na 15 bodů. Vyhrál i Arsenal, v jehož dresu se znovu neobjevil Tomáš Rosický, který doma porazil Aston Villu 2:1.

Slavící hráči Manchesteru United
zdroj: Isifa

Queens Park v Premier League ještě nikdy nedokázal Manchester porazit a z předchozích jedenácti vzájemných utkání získal pouhé dva body. Proti rozjetým United, jejichž poslední porážka pochází ze začátku prosince, se podle očekávání neprosadil.

Favorit se dostal do vedení ve 23. minutě, kdy se první opřel levačkou do míče obránce Raffael a trefil přesně vzdálenější roh branky. Náskok United pojistil deset minut před koncem Ryan Giggs při svém 999. startu za klub či reprezentaci v seniorském fotbale.

Krátce před poločasem musel s poraněným bokem střídat nejlepší střelec ligy Robin van Persie poté, co za brankovou čarou upadl na prohlubeň, v níž stál fotograf. Trenér Alex Ferguson ale doufá, že nejpozději do odvety osmifinále Ligy mistrů s Realem Madrid, která je na programu 5. března na Old Trafford, by měl být Nizozemec v pořádku.

Arsenal se štěstím napravil nevydařené výkony z Anglického poháru a Ligy mistrů a v domácí lize potřetí v řadě vyhrál o gól. Za dnešní výhrou 2:1 nad Aston Villou vykročil v šesté minutě, kdy dorážkou vlastní střely načal skóre Santi Cazorla. Trápící se soupeř, který byl před dneškem bod od sestupu, ale v 68. minutě vyrovnal díky zásahu Andrease Weimanna.

Pět minut před koncem však vrátil Arsenalu náskok opět Cazorla. Španělský záložník se stal vůbec prvním fotbalistou od dob Thierryho Henryho (1999/2000), který v první sezoně po příchodu do Arsenalu vstřelil alespoň deset gólů v lize. Český záložník Arsenalu Tomáš Rosický se na hřiště nedostal.

Na sestupovou osmnáctou příčku odsunul Aston Villu o skóre Wigan, který si poradil jasně 3:0 s devatenáctým Readingem. Boj o udržení rozhodl dvěma rychlými góly ve 44. a 45. minutě Arouna Koné, hned tři minuty po návratu ze šaten pojistil náskok Maynor Figueroa.

O výhře Fulhamu 1:0 nad Stoke rozhodl posledním dotekem s míčem v nastavení první půle Dimitar Berbatov. Bývalý kapitán bulharské reprezentace přesným volejem oslavil svůj 200. start v Premier League.

Anglická fotbalová liga - 27. kolo:

Fulham - Stoke 1:0 (45.+2 Berbatov), Arsenal - Aston Villa 2:1 (6. a 85. Cazorla - 68. Weimann), Norwich - Everton 2:1 (84. Kamara, 90. Holt - 39. Osman), QPR - Manchester United 0:2 (23. Rafael, 80. Giggs), Reading - Wigan 0:3 (44. a 45. Koné, 48. Figueroa), West Bromwich - Sunderland 2:1 (35. z pen. a 75. Lukaku - 80. Sességnon).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články