Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Manchester United obhájil titul v anglické Premier League

Manchester - Fotbalisté Manchesteru United potřetí za sebou získali titul mistrů Anglie. Jedenácté mistrovské oslavy za posledních 17 let jim dnes zajistila bezbranková remíza s Arsenalem, po které má Manchester před druhým Liverpoolem již nedostižný náskok sedmi bodů. Svěřenci trenéra Alexe Fergusona zároveň vyrovnali rekord ligy v počtu titulů, protože stejně jako dosavadní rekordman Liverpool zvítězili poosmnácté v historii. United navíc jako jediní dokázali ligu vyhrát třikrát po sobě už podruhé. Poprvé se jim to povedlo v letech 1999 až 2001. Na Liverpool tentokrát zůstane maximálně druhé místo, přestože již získal 86 bodů. Ještě nikdy v historii se nestalo, aby tolik bodů k titulu nestačilo.

Manchester za obhajobou vykročil v polovině sezony, kdy ve 14 zápasech v řadě neinkasoval a utekl svým pronásledovatelům. V závěru sezony sice začal Liverpool náskok snižovat, ale Manchester si již titul vzít nenechal a získal již třetí trofej v sezoně. Vedle ligy vyhrál i klubové mistrovství světa a Ligový pohár. Navíc ho čeká ještě finále Ligy mistrů.

Po středeční výhře nad Wiganem stačila Manchesteru k titulu remíza s Arsenalem. Rudí ďáblové se proto sestředili především na obranu, která byla jejich hlavní zbraní k cestě za titulem. A ani tentokrát nezklamala. Arsenal se i přes výraznou snahu především v závěrečných minutách gólu nedočkal.

"Bylo to nejdelších 90 minut v historii," uvedl po zápase trenér Ferguson, který během svých 22 sezon v Manchesteru slaví 11. titul. "Když jsem sem přicházel, titul byl mým cílem. Ale rozhodně jsem nečekal, že by jich mohlo být jedenáct. Nikdy za milion let," svěřil se.

Navíc vidí perspektivu, že s týmem může získávat trofeje i v dalších letech. "Máme mladý tým, který to příští rok může dokázat znovu. Je to skvělý tým, klidně bych mohl dnes sestavit dvě vyrovnané jedenáctky," dodal s tím, že v posledním kole nasadí náhradníky, aby hvězdy šetřil na finále Ligy mistrů.

Kováč vstřelil první gól v Premier League

Ve stínu mistrovských oslav Manchesteru zůstal premiérový gól v anglické lize v podání českého záložníka Radoslava Kováče. První trefu od lednového příchodu ze Spartaku Moskva si schoval na 25. minutu duelu s Evertonem, ve kterém zajistil West Hamu vedení povedenou ranou z dálky.

Jenže již v 37. minutě dostal jeho spoluhráč Tomkinson červenou kartu a domácí Saha proměnil nařízenou penaltu. Krátce po změně stran navíc Yobo poslal domácí do vedení, které ještě potvrdil svým druhým gólem v zápase Saha. West Ham po prohře 1:3 přišel o šanci na sedmé místo, které zajišťuje start v Evropské lize.

Naději na sedmé místo naopak udržel Tottenham, který doma porazil Manchester City 2:1 proměněnou penaltou Keana čtyři minuty před koncem. Na sedmou příčku, kterou drží Fulham, tak ztrácí dva body. Fotbalisty Middlesbrough téměř jistě čeká sestup poté, co jen remizovali s Aston Villou, a před posledním kolem ztrácejí na záchranu tři body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články