Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Manchester United konečně vyhrál venku. Liverpool spustil kanonádu, Haaland také

Poprvé od února vyhráli fotbalisté Manchesteru United v Premier League na stadionu soupeře. Ve čtvrtém kole anglické ligy vyhráli 1:0 v Southamptonu trefou Bruna Fernandese. Pěknou nakládačku nadělil Liverpool Bournemouthu, který jede domů s devíti góly v síti. Hattrickem se podílel na výhře Manchesteru City 4:2 nad Crystal Palace norský snajpr Erling Haaland. Tabulku vede stoprocentní Arsenal, který porazil Fulham 2:1. West Ham s českými fotbalisty Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem konečně zabral a porazil Aston Villu na jejím hřišti 1:0. V posledním zápase kola vystřelil Nottingahmu výhru v Nottinghamu dvěma góly Harry Kane.

Southampton - Manchester U., Ronaldo a Salisu
zdroj: ČTK/PA autor: Kieran Cleeves

První nepříznivou sérii ukončili United už o přestávce, když rovněž od února poprvé po poločase na soupeřově hřišti neprohrávali. O jejich výhře poté rozhodl v 55. minutě Fernandes.

United se díky němu dočkali tří ligových bodů venku poprvé od února a po sedmi zápasech. V neúplné tabulce je výběr trenéra Erika ten Haga, jenž po dvou úvodních porážkách uspěl podruhé za sebou, šestý. Southamptonu patří 13. příčka.

Kanonádu v Liverpoolu odstartoval už ve třetí minutě Díaz. Po přesném Firminově centru z pravé strany kolumbijský reprezentant vyskočil ze všech nejvýš a hlavičkou poslal míč k pravé tyči. V prvním poločase se trefili ještě Elliott, Alexander-Arnold, Firmino a v 45. minutě hlavou po rohovém kopu Van Dijk.

Liverpool nastřílel pět gólů za poločas v Premier League poprvé. Firmino přidal k brance i tři přihrávky a po Milanu Barošovi se stal teprve druhým hráčem, který se v dresu liverpoolského celku za poločas podílel na čtyřech gólech. Svěřenci Jürgena Kloppa nešetřili hosty ani v druhém poločase a přidali další čtyři branky, čímž vyrovnali výhry Manchesteru United nad Southamptonem z února minulého roku a nad Ipswichem z roku 1995. Vítězství 9:0 zaznamenal i Leicester City nad Southamptonem před třemi roky.

Haaland pomohl Manchesteru City hattrickem otočit nepříznivý vývoj zápasu s Crystal Palace, který vedl 2:0. Už ve čtvrté minutě se hosté dostali do vedení poté, co si Stones srazil do vlastní branky Ezeho centr z přímého volného kopu. Mládežnický reprezentant Anglie měl prsty i v druhém gólu "Orlů", když na jeho rohový kop naskočil Andersen a hlavou umístil míč k levé tyči .

Obrat mistrovského týmu načal v 53. minutě Silva a dokonal jej třemi góly v 62., 70. a 81. minutě Haaland. Norský reprezentant vstřelil v úvodních čtyřech startech za Manchester City po příchodu z Dortmundu pět gólů. Zařadil se za Sergia Agüera, který jich dal šest.

Fotbalisté Chelsea i přes dlouhé oslabení zvítězili nad Leicesterem 2:1. V 28. minutě byl po dvou žlutých kartách vyloučen Gallagher. Své první soutěžní góly v dresu "Blues" dala letní posila Sterling. Prosadil se v 47. a 63. minutě. Za hosty v 66. minutě už pouze korigoval skóre Barnes.

V londýnském derby mezi Arsenalem a Fulhamem otevřel skóre po Gabrielově chybě v rozehrávce Mitrovič. Fulham dal gól ze své první střely na branku. O osm minut později ztečoval Ödegaardovu střelu mimo dosah brankáře Lena hostující obránce Adarabioyo. V 86. minutě zahrával Arsenal rohový kop, míč propadl přes hlouček hráčů na malém vápně až ke Gabrielovi, který jej dopravil do prázdné branky.

West Ham konečně zabral

Fotbalisté West Hamu ukončili sérii porážek vítězstvím 1:0 na hřišti Aston Villy. Hosté nastoupili v Birminghamu s Tomášem Součkem v základní sestavě a od 23. minuty hrál i Vladimír Coufal, který vystřídal zraněného Johnsona. O první výhře hostů rozhodl v závěru Fornals, který před pokutovým územím vystřelil a díky teči bránícího hráče přeloboval Martíneze. West Ham porazil Aston Villu pošesté v řadě.

Nováček Nottingham prohrával s Tottenhamem již od páté minuty, kdy Kulusevski našel Kanea a ten přízemní střelou skóroval. Ve druhé části mohl anglický kanonýr zvýšit, když Cook zahrál ve vápně rukou a byl nařízen pokutový kop. Na druhý gól v utkání si však Kane musel počkat, protože Henderson jeho penaltu vyrazil.

Kaneův druhý přesný zásah přišel v 81. minutě, kdy se po centru Richarlisona prosadil hlavou. Byl to jeho 187. gól v Premier League, čímž vyrovnal v historické tabulce střelců třetího Andyho Colea. Tottenham bodově dotáhl druhý Manchester City a je o skóre třetí.

Wolverhampton nenavázal na výhru v Ligovém poháru proti Prestonu, na domácím hřišti remizoval 1:1 s Newcastlem a stále čeká na první výhru v lize. Domácí nastoupili se sedmi Portugalci v základní sestavě a dva z nich se postarali o úvodní trefu. Ve 38. minutě Guedes z levé strany přihrál na střed Nevesovi, který zpoza vápna vystřelil přesně k tyči.

Ve druhé půli mohli "vlci" zvýšit svůj náskok, gól Jiméneze však po zásahu videorozhodčího nebyl uznán kvůli předcházejícímu faulu. V poslední minutě základní hrací doby se k nepovedenému odkopu domácích dostal Saint-Maximin a prudkou střelou z voleje nedal brankáři Sáovi šanci. Tým ze severu Anglie je tak v letošní sezoně stále neporažen.

Anglická fotbalová liga - 4. kolo:

Southampton - Manchester United 0:1 (55. Fernandes), Brentford - Everton 1:1 (85. Janelt - 24. Gordon), Brighton - Leeds 1:0 (66. Gross), Chelsea - Leicester 2:1 (47. a 63. Sterling - 67. Barnes), Liverpool - Bournemouth 9:0 (3. a 85. Díaz, 31. a 63. Firmino, 6. Elliott, 29. Alexander-Arnold, 45. Van Dijk, 47. vlastní Mepham, 80. Carvalho), Manchester City - Crystal Palace 4:2 (62., 70. a 81. Haaland, 53. Silva - 4. vlastní Stones, 22. Andersen), Arsenal - Fulham 2:1 (64. Ödegaard, 86. Gabriel - 56. Mitrovič), Aston Villa - West Ham United 0:1 (74. Fornals), Wolverhampton - Newcastle 1:1 (38. Neves - 90. Saint-Maximin), Nottingham - Tottenham 0:2 (5. a 81. Kane).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články