Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Manchester United hodlá už ve Vigu potvrdit roli favorita

Praha - S jednoznačným cílem vstoupili fotbalisté Manchesteru United do letošní sezony Evropské ligy - vyhrát a zajistit si vstupenku do příštího ročníku Ligy mistrů. K jeho naplnění jim chybí udělat už jen poslední dva kroky. Úvodní semifinále odehrají svěřenci kouče Josého Mourinha na stadionu španělské Celty Vigo. Přímý přenos utkání sledujte od 20:35 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Manchester United - Anderlecht Brusel
zdroj: ZUMA autor: Matt Mcnulty

United se v druhé nejprestižnější soutěži starého kontinentu snaží napravit nepříliš povedenou sezonu v domácí lize, kde na první Chelsea ztrácejí propastných 16 bodů. V Premier League letos bojují především o Ligu mistrů a od třetího místa, které zaručuje přímý postup, dělí slavný klub čtyři body.

Návrat do LM je pro "Rudé ďábly" nejvyšší prioritou. Trenér José Mourinho prohlásil, že chce EL vyhrát. Jde mimo jiné o poslední evropský pohár, který celku z Old Trafford chybí ve sbírce. "Když vyřadíme Celtu, jsme ve finále. Je pro nás velmi důležité být v Lize mistrů," uvedl stroze portugalský kouč.

Proti jedenáctému týmu španělské nejvyšší soutěže bude Manchester velkým favoritem, nicméně v duelech s celky z La Ligy se mu v poslední době příliš nedaří. Prohrál s nimi totiž poslední čtyři souboje ve vyřazovací fázi. Celta startuje v pohárech po desetileté pauze a mezi nejlepšími čtyřmi celky EL je poprvé v historii.

Šance na postup podle redakce ctsport.cz: Vigo 25 % - Manchester Utd. 75 %

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články