Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Manchester United drží šanci na LM, Arsenalu se milionářská soutěž vzdaluje

Londýn ‒ "Red devils" zvítězili v Sunderlandu 3:0 a udrželi se v boji o příčky zajišťující postup do Ligy mistrů. Na třetí Liverpool sice ztrácí šest bodů, ale mají dvě utkání k dobru. Naopak trápení Arsenalu nebere konce. "Gunners" prohráli čtvrté venkovní utkání za sebou, tentokrát s Crystal Palace 0:3, a patří jim šestá příčka s tříbodovým odstupem za United. Na čele ke změně nedošlo. Chelsea uspěla v Bournemouhtu, Tottenham proti Watfordu. 

Fotbalisté Crystal Palace se radují z gólu proti Arsenalu
zdroj: REUTERS autor: Stefan Wermuth

Svěřenci kouče Arséna Wengera ve středu ukončili proti West Hamu (3:0) třízápasovou sérii bez vítězství, ale v dalším londýnském derby s Crystal Palace stejným poměrem prohráli. Přestože drželi během zápasu míč na svých kopačkách v 73 procentech času, nebezpečnější byli domácí.

Skóre otevřel po sedmnácti minutách Townsend, když zužitkoval oku lahodící kombinační akci Cabayeho se Zahou. Francouzský středopolař Cabaye, který dle předzápasových prognóz neměl nastoupit z důvodu zranění, přidal v 63. minutě druhý gól a konečný výsledek stanovil proměněnou penaltou Milivojevič.

Ibrahimovic opět úřadoval

United poslal do vedení po půlhodině hry Zlatan Ibrahimovic svým 17. gólem v sezoně, když se prosadil střelou z hranice pokutového území. Těsně před poločasem pak vzalo Sunderlandu šanci na odpor vyloučení Sebastiana Larssona, a když hned po pauze zvýšil Henrik Mchitarjan, United už si snadno výhru pohlídali.

V závěru ji navíc potvrdil Marcus Rashford po kombinaci s Ibrahimovicem a ukončil dvacetizápasové čekání na ligový gól. Sunderland doma neskóroval popáté za sebou, což se mu stalo poprvé od roku 1985. Tehdy sestoupil a i v tomto ročníku už se bude zachraňovat těžko. Celkem na gól čeká už 675 minut.

Slavící fotbalisté Evertonu v utkání s Leicesterem
zdroj: Reuters autor: Carl Recine

Leicester po šesti výhrách poprvé pod novým trenérem Craighem Shakespearem zaváhal a prohrál 2:4 na hřišti Evertonu. Dvěma zásahy k tomu přispěl Romelu Lukaku, který si vylepšil bilanci na 23 gólů v sezoně a upevnil si vedení v tabulce střelců.

Má nyní na kontě více branek než například všichni hráči předposledního Middlesbrough dohromady. Everton se prosadil už po 29 sekundách hry zásluhou Toma Daviese, který tak vstřelil nejrychlejší gól této sezony Premier League. Hosté ale měli rychlou odpověď díky Islámu Slímánímu a Marcu Albrightonovi, kteří ještě do desáté minuty skóre otočili.

Poprvé za šest let v anglické lize padly tři góly v úvodní desetiminutovce. Jenže Everton si vzal ještě do poločasu vedení zpět. Nejprve se trefil Lukaku a prosadil se v sedmém domácím utkání za sebou, což se naposledy povedlo v sezoně 2013/14 Luisi Suárezovi za Liverpool. Následně se prosadil Phil Jagielka. A po změně stran završil výhru znovu Lukaku. Everton doma vyhrál posedmé v řadě a vyrovnal klubový rekord.

Slavící Gary Cahill se spoluhráči z Chelsea
zdroj: Reuters autor: Toby Melville

Chelsea se v rozmezí 17. a 20. minuty dostala do dvoubrankového vedení. Nejprve Costovu střelu tečoval za záda vlastního gólmana Boruce Smith, poté vstřelil 14. ligovou branku v sezoně belgický reprezentant Hazard, a dorovnal tak svůj nejlepší počin v Premier League. První asistenci v dresu "Blues" si připsal Kanté.

Za domácí snížil těsně před přestávkou King a stal se prvním Norem, který vstřelil 13 a více gólů v sezoně anglické ligy, po Johnu Carewovi, jemuž se to povedlo v ročníku 2007/08. Chelsea inkasovala v devíti zápasech v řadě, což se jí stalo naposledy v sezoně 2011/12.

Po změně stran ale definitivně rozhodl o vítězství Chelsea Alonso, který z přímého kopu zamířil přesně do šibenice. Španělský fotbalista dal už pět gólů, z obránců jsou v Premier League produktivnější jen Milner z Liverpoolu (7) a McAuley z West Bromwiche (6). Bournemouth přišel o sérii pěti zápasů bez prohry.

Utkání Tottenham - Watford
zdroj: ČTK/AP

Tottenham měl od začátku více ze hry, dvě velké šance ale Janssen nevyužil. Pak už byli "Kohouti" produktivnější, v rozmezí 33. a 44. minuty se prosadili Alli, Dier a Son Hung-min. Deset minut po změně stran vstřelil korejský fotbalista druhou branku a v posledních třech ligových zápasech se tak přímo podílel na pěti gólech: čtyři dal a na jeden přihrál. S 18 soutěžními trefami jde navíc o jeho nejlepší ročník v kariéře.

V závěru mohl zkompletovat hattrick, trefil však jen brankovou konstrukci. Poslední půlhodinu za domácí odehrál kanonýr Kane, který se vrátil do sestavy Tottenhamu téměř po měsíci, a také on nastřelil v nastavení z přímého kopu břevno.

Tottenham zůstal jediným doma neporaženým týmem v Premier League. Posledních 11 zápasů na White Hart Lane navíc vyhrál, což se mu v jedné sezoně povedlo naposledy v ročníku 1921/22.

Liverpool v týdnu jen remizoval doma s Bournemouthem a ani dnes to se svěřenci trenéra Jürgena Kloppa nevypadalo dobře, když od 44. minuty prohrávali na půdě Stoke po Waltersově hlavičce. Irský útočník skóroval do sítě Liverpoolu už posedmé, což se mu proti žádnému jinému týmu nepovedlo.

Do druhého poločasu poslal Klopp brazilské fotbalisty Coutinha a Firmina, kteří se postarali o obrat. V 70. minutě se k odraženému míči dostal ve vápně Coutinho, přízemní střelou vyrovnal a s 30 zásahy se stal nejlepším brazilským střelcem v Premier League.

O dvě minuty později Wijnaldum poslal pas z vlastní poloviny na Firmina a ten propálil Granta. "Reds" pošesté v řadě bodovali, zatímco Stoke čeká už pět kol na vítězství.

Utkání Stoke - Liverpool
zdroj: ČTK/AP

Manchester City byl proti Hullu podle očekávání od začátku aktivnějším týmem a vedení se dočkal v 31. minutě. Pomohl mu k němu vlastním gólem Elmohamady. Krátce po změně stran udeřil Agüero, jenž v posledních deseti soutěžních zápasech vstřelil stejný počet branek.

Na 3:0 zvýšil v 64. minutě Delph a oslavil první ligový gól od loňského ledna. V závěru pouze zkorigoval stav Ranocchia, který v Hullu hostuje z Interu Milán. "Citizens" zvítězili po čtyřech zápasech. Hull potvrdil, že se mu venku nedaří: z 16 duelů získal pouhých pět bodů.

Na sestupové osmnácté příčce zůstala Swansea po prohře 0:1 na hřišti West Hamu. Předposlední Middlesbrough jen remizoval bez branek s Burnley.

Anglická fotbalová liga - 32. kolo:

Tottenham - Watford 4:0 (44. a 55. Son Hung-min, 33. Alli, 39. Dier), Manchester City - Hull 3:1 (31. vlastní Elmohamady, 48. Agüero, 64. Delph - 85. Ranocchia), Middlesbrough - Burnley 0:0, Stoke - Liverpool 1:2 (44. Walters - 70. Coutinho, 72. Firmino), West Bromwich - Southampton 0:1 (25. Clasie), West Ham United - Swansea 1:0 (45. Kouyaté), Bournemouth - Chelsea 1:3 (42. King - 17. vlastní Smith, 20. Hazard, 68. Alonso), Sunderland - Manchester United 0:3 (30. Ibrahimovic, 46. Mchitarjan, 89. Rashford), Everton - Leicester 4:2 (23. a 57. Lukaku, 1. Davies, 41. Jagielka - 4. Slímání, 10. Albrighton), Crystal Palace - Arsenal 3:0 (17. Townsend, 63. Cabaye, 68. Milivojevič z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články