Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Manchester rozhodl o postupu během jedenácti minut

Londýn - Manchester se stal prvním finalistou Ligy mistrů. Rozhodlo o tom úvodních jedenáct minut odvety semifinále soutěže v duelu s londýnským Arsenalem. Po výhře 1:0 v prvním utkání dnes stvrdil obhájce trofeje postup dvěma rychlými góly, které dali Pak Či-Song a Cristiano Ronaldo. Zápas nakonec hráči United vyhráli jistě 3:1. Při vyvrcholení soutěže se Manchester utká 27. května v Římě s vítězem středečního souboje Chelsea - Barcelona. Postup vítězů kalí skutečnost, že pro finále přišli o Darrena Fletchera, jenž byl v 75. minutě vyloučen. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Arsenal sliboval svému odvěkému rivalovi těžký zápas, ale místo toho mu nabídl postup na stříbrném podnosu. Vše způsobil okamžik ze sedmé minuty, kdy po zpětné přihrávce Ronalda podklouzl levý obránce Gibbs a nabíhající Pak Či-Song se dostal šest metrů od branky do nečekané šance, kterou přesně zakončil.

A protože se londýnský klub vzpamatovával z těžké rány velmi pomalu, využili hosté jeho slabší chvíle k druhému zásahu, o který se zasloužil už Ronaldo sám přesnou ranou z trestného kopu. Od třetího gólu uchránil "Kanonýry" přesným zásahem brankář Almunia, jenž vytěsnil na roh technickou střelu Rooneyho.

Almunia zachránil důstojný výsledek

Po dvou gólech se pak zápas v podstatě již jen dohrával. I ve druhém poločase se Arsenal musel spoléhat na další výtečné zákroky svého gólmana, který měl lví podíl na tom, že skóre již příliš nenarůstalo. Přesto ještě jednou inkasoval, a to když v 61. minutě po brejku do otevřené obrany Rooney přihrál do vápna Ronaldovi a ten svým druhým dnešním zásahem vyhnal část domácích diváků z hlediště a současně vybídl trenéra Fergusona k vystřídání a šetření klíčových hráčů.

Až poté domácí měli první skutečnou šanci, jenže gólman Van der Saar ránu svého krajana Van Persieho vyrazil. Souboj stejných hráčů v 76. minutě už skončil radostí domácího útočníka, který měl výhodu penalty za sražení Fabregase, po němž byl vyloučen Fletcher.

To však již nic nemohlo změnit na tom, že hosté neprohráli ani 25. utkání Ligy mistrů v řadě a mohou se už těšit na římské vyvrcholení soutěže.

Arsenal FC - Manchester United 1:3 (0:2)

Branky: 76. Van Persie z pen. - 11. a 61. C. Ronaldo, 8. Pak Či-song. Rozhodčí: Rosetti - Calcagno, Ayroldi (všichni It.). ŽK: Nasri, Adebayor, Eboué (všichni Arsenal). ČK: 75. Fletcher (Manchester). První zápas 0:1, postupuje Manchester United. Diváci: 62 000

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články