Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Manchester přišel v Mnichově v nastaveném čase o remízu

Praha - Fotbalisté Manchesteru United ztratili v Mnichově v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů poločasové vedení 1:0 a nakonec gólem v nastavení na hřišti Bayernu prohráli 1:2. Trefa Oliče ve druhé přidané minutě částečně připomněla obrat, který se před jedenácti lety v památném finálovém utkání těchto mužstev povedl v úplném závěru anglickému týmu. Domácí výhru slavil i Lyon, který ve francouzském derby přehrál 3:1 Bordeaux, v jehož sestavě hrál Jaroslav Plašil. Další informace přináší server fotbalživě.cz.

Domácí potvrdili, že to na Manchester umí: Trenér "Reds" Alex Ferguson se z osmi vzájemných zápasů jen jednou radoval z výhry. Souboj evropských gigantů přitom začal bleskovým úderem anglického celku. Hned v první minutě domácí Demichelis fauloval Naniho, jeho trestný kop nadzvedl hlavou Van Bommel přímo na kopačku nabíhajícího Rooneyho a ten už v 65. sekundě svou pátou trefou v tomto ročníku Ligy mistrů dostal Manchester do vedení.

Bayern se musel obejít bez dvou klíčových záložníků. Schweinsteiger chyběl kvůli žlutým kartám, Robben má svalové zranění a střelec Klose usedl překvapivě jen na lavičku náhradníků. I tak měli domácí více času míč na svých kopačkách, ale nebezpečnější byli hosté a ve 22. minutě při Bayernu stálo velké štěstí, když Nani trefil břevno.


Po přestávce se domácí dál tlačili před branku veterána Van der Sara, ale hosté hráli dlouho v defenzivě pozorně. Záložní řada dokázala podržet míč a hráči anglického týmu nikam nespěchali. V 56. minutě předvedl Altintop hezkou individuální akci, dvěma zasekávačkami se zbavil svých strážců, ale poté vypálil přímo na brankáře Manchesteru.

Tlak ale vyrovnání nakonec přece jen přinesl. Třináct minut před koncem Neville zbytečně zahrál rukou a z trestného kopu z dvaceti metrů se s pomocí teče Rooneyho trefil Ribéry. Sedm minut před koncem orazítkoval hostující Vidič hlavičkou břevno, ale hosté byli dál pasivnější a v nastavení za to pykali. Mezi trojici bránících hráčů vlétl Gómez, míč se odrazil k Oličovi a ten zajistil Bayernu solidní výchozí pozici do odvety. Při rozhodující akci Bayernu se navíc Manchesteru zranil Rooney, který odkulhal ze hřiště bez kopačky.

V Lyonu viděli diváci ještě o gól více. Už v desáté minutě domácí Cissokho vrátil do vápna odražený míč a Bodmerovu střelu poslal argentinský kanonýr Lisandro tečí do sítě. Odpověď vedoucího celku francouzské ligy Bordeaux byla ale rychlá. Za čtyři minuty si na Gourcuffův centr naskočil Šamach a svou čtvrtou trefou v soutěži vyrovnal.


V ofenzivně laděném souboji se pak neujala hlavička Plašila a na obou stranách se vyznamenali gólmani. Nejprve domácí Bastos poslal do stoprocentní šance Delgada, ale toho v přímém souboji vychytal Carrasso. Hned z protiútoku chytře zakončoval patičkou Gouffran, ale skvělý zákrok vytáhl i Lloris. Po půlhodině hry Šamach hlavičkoval těsně vedle, načež šli do vedení podruhé domácí. Po chybě Trémoulinase se dostal ke střele Bastos a přesnou ranou nedal Carrassovi šanci.



Lyon, který ve čtvrtfinále senzačně vyřadil hvězdný Real Madrid, se ve druhém poločase hlavně bránil. Hosté měli převahu, více stříleli, ale nakonec sami inkasovali. V 76. minutě Cissokhova střela zasáhla padajícího Chalmého do ruky a rozhodčí nařídil penaltu, kterou Lisandro bezpečně proměnil. V odvetě ale bude střelec dvou gólů chybět stejně jako Govou, protože oba dostali druhou žlutou kartu. Domácí v poslední minutě ještě mohli zvýšit, ale hlavičku Makouna vykopl z brankové čáry Trémoulinas.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články