Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Manchester přišel o sérii bez porážky, přesto je ve finále Ligového poháru

Londýn - Po sedmnácti zápasech skončila série Manchesteru United bez porážky, přesto se Rudí ďáblové probojovali do finále Ligového poháru. V odvetném semifinálovém utkání na hřišti Hullu podlehli 1:2, ale díky vítězství 2:0 v prvním zápase si zajistili postup. Jejich soupeřem 26. února ve Wembley bude Southampton, který ve středu vyřadil Liverpool.

Utkání Hull - Manchester United
zdroj: Reuters autor: Lee Smith

Trenéra Manchesteru Josého Mourinha čeká už desáté finále domácí pohárové soutěže s pátým různým týmem. Sedmkrát proměnil bývalý kouč Chelsea, Realu Madrid, Interu Milán a FC Porto účast ve vítězství.

Manchester prohrával s předposledním týmem anglické ligy od 35. minuty, kdy Tom Huddlestone proměnil penaltu. Ve druhém poločase vyrovnal sedmým gólem v sezoně Paul Pogba, který je po Zlatanu Ibrahimovicovi (19) druhým nejlepším střelcem United, ale pět minut před koncem vykřesal domácím naději Oumar Niasse. Další branku, jež by znamenala prodloužení, už Hull nepřidal.

I tak si připsal cennou výhru nad Manchesterem, který prohrál poprvé od začátku listopadu, kdy v Evropské lize podlehl na hřišti Fenerbahce Istanbul. "Rudí ďáblové" mohou do své bohaté sbírky přidat pátý Ligový pohár. Southampton bude hrát o druhou trofej v klubové historii 41 let po triumfu v Anglickém poháru.

Výsledky semifinále anglického Ligového poháru:

Liverpool - Southampton 0:1 (0:0).
Branka: 90.+1 Long. První zápas 0:1, postupuje Southampton.

Hull - Manchester United 2:1 (1:0)
Branky: 35. Huddlestone, 85. Niasse - 66. Pogba. První zápas 0:2, postoupil Manchester.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články