Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Manchester musí proti Olympiakosu dohánět, hraje i za Moyese

Praha - Dvoubrankové manko si do osmifinálové odvety s sebou nesou hráči Manchesteru United, doma tak proti Olympiakosu mají co dohánět. Média rovněž vytváří tlak na trenéra Rudých ďáblů Davida Moyese - podle nich je postup týmu do čtvrtfinále jedinou možností, jak si může Moyes zachránit své místo na lavičce United. Ve druhé osmifinálové dvojici proti sobě nastoupí Dortmund s Petrohradem, přičemž německé mužstvo v prvním zápase vyhrálo 4:2. Utkání Manchester United - Olympiakos Pireus sledujte na ČT sport a našem webu od 20:25.

David Moyes a Wayne Rooney
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Manchester z posledních sedmi soutěžních utkání vyhrál jen dvě a po nedělní porážce 0:3 s Liverpoolem prý s Moyesem ztratilo trpělivost i vedení klubu včetně Alexe Fergusona, který si Moyese vybral jako svého nástupce. Odvolání je tak údajně jen otázkou času. Zvrátit by to už asi mohl jen postup přes Olympiakos.

David Moyes: "Nemůžeme hned všechno vrhnout do útoku, ale musíme mít na mysli, že potřebujeme dohnat ztrátu, co nejrychleji to půjde. Musíme ukázat svou sílu, pokud se chceme udržet v Lize mistrů. Potřebujeme k tomu také naše fanoušky, aby nás podpořili a pomohli nám zápas zvládnout. Manchester zažil už mnoho velkých večerů a já věřím, že tento bude další z nich."

Moyes se ale podle svých slov odvolání nebojí a popřel i "rozchod" s Fergusonem. "Na mé budoucnosti se vůbec nic nezměnilo. Mám skvělou práci. Mám smlouvu na šest let. Tenhle klub nepracuje s krátkodobou vizí, ale s dlouhodobou," uvedl. "Mluvím s ním (Fergusonem) pravidelně na zápasech. Hodně mě podporuje. Dopředu mi říkal, že to nebude lehká práce. On i Ed (místopředseda klubu Woodward) za mnou hodně stojí," dodal Moyes.

Může to však být o to těžší úkol, že v prvním utkání Olympiakos předvedl velmi dobrý výkon a United téměř k ničemu nepustil. O víkendu si navíc s předstihem zajistil řecký titul, a může se tak už plně koncentrovat jen na Ligu mistrů. "Naši fanoušci teď prožívají velkou euforii, ale my se plně koncentrujeme na odvetu. Potřebujeme ustát jejich úvodní tlak a zkusit dát gól. Když se nám to povede, tak postoupíme," míní španělský záložník David Fuster.

Dortmund by si měl duel s Petrohradem pohlídat

Poslední osmifinálová odveta mezi Dortmundem a Petrohradem by měla být spíš formalitou. Loňský finalista si totiž do domácí odvety přivezl náskok 4:2, a může si tak dovolit i dvakrát inkasovat. To byl i důvod, proč vedení klubu odvolalo Luciana Spallettiho, tým v odvetě povede Sergej Semak.

"Luciano mi nechal v kabině píšťalku a vzkaz. Jsem mu vděčný za všechno, co mě naučil. Nyní se soustředím jen na to, abych týmu pomohl zvládnout odvetu a jmenování nového trenéra neřeším. Věděl jsem, že tým vedu jen dočasně, ale to nic nemění na tom, že chci odvést co nejlepší práci," řekl Semak.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články