Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Manchester City vyzve kanonýry z Monaka, Leverkusen plánuje vendetu

Praha ‒ Kolotoč osmifinálových bitev pokračuje dalšími dvěma zápasy. Do vyřazovací fáze vstoupí na stadionech soupeřů loňský finalista ‒ Atlético Madrid, a nejlépe střílející tým Evropy ‒ Monako. Střelecké manévry francouzského klubu se bude snažit utlumit Manchester City, Atlético zajíždí v repríze osmifinále ročníku 2014/2015 do Leverkusenu. Přímý přenos duelu Manchester City ‒ Monako sledujte od 20:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Kevin de Bruyne slaví vstřelený gól do sítě Barcelony
zdroj: imago sportfotodienst autor: imago sportfotodienst

Manchester City ‒ Monako

Dvojutkání ambiciózních mužstev slibuje ofenzivní smršť.

Manchester City zatížil konta soupeřů během posledních pěti soutěžních duelů jedenácti zásahy. Pohárová generálka na půdě druholigového Huddersfieldu sice skončila remízou 0:0, ale Pep Guardiola nechal odpočívat většinu základní sestavy. Liga mistrů totiž pro španělského kouče představuje sezonní prioritu. V základní skupině skončili "Citizens" druzí za suverénní Barcelonou, kterou před vlastními příznivci porazili 3:1. O kouzlo Etihad Stadium se hodlá De Bruyne a spol. opřít i proti knížecímu celku.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na zápas LM Manchester City - Monako

Monako ovšem prokazuje konstantní výkonnost od počátku letošního ročníku. Francouzské lize vévodí s průměrem tří vstřelených branek na zápas, což z něj v tomto ohledu činí nejlepší evropský tým. Útočnou linii táhne kolumbijský kanonýr Falcao a sebevědomí hráčů před úterním kláním posilují i podzimní skalpy londýnského Tottenhamu, který svěřenci Leonarda Jardima porazili hned dvakrát v základní skupině. Finalista milionářské soutěže ze sezony 2013/2014 proto může směle vzhlížet k postupu.

Šance na postup podle redakce ctsport.cz: Manchester City 55 % - Monako 45 %

Leverkusen ‒ Atlético Madrid

Osmifinálové déjà vu nabízí souboj Leverkusenu s Atléticem Madrid. Fotbalisté německého klubu mají nepochybně v živé paměti penaltové vyřazení před dvěma lety a favorizovanému soupeři chystají vendetu.

Celek z BayAreny vstoupí do play-off s vědomím neporazitelnosti ve skupinové fázi, kterou zakončil s bilancí 2-4-0. Do vynikající střelecké formy se navíc dostal útočník Javier "Chicharito" Hernández, jenž bude hlavním ofenzivním motorem domácích. V páteční generálce zařídil dvěma přesnými zásahy vítězství na půdě Augsburgu.

Atlético úvodní částí Ligy mistrů doslova proletělo, neboť si v konkurenci Bayernu, FK Rostov a PSV Eindhoven zajistilo postup už po čtyřech zápasech. Aktuální forma nicméně ideální není. Mužstvo vedené Diegem Simeonem totiž vyhrálo jen tři z předešlých osmi utkání. Poslední dvě však díky střelecké explozi v závěrečné desetiminutovce dokázalo otočit, což může hrát před úterním duelem podstatnou roli.

Šance na postup podle redakce ctsport.cz: Leverkusen 35 % - Atlético 65 %

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články