Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Manchester City skolil Chelsea, Coutinho se vrátil gólově a West Ham nestačil na Leeds

Dvanácté ligové vítězství v řadě zapsali ve šlágru 22. kola fotbalisté Manchesteru City a udělali další krok v cestě za obhajobou titulu. V repríze loňského finále Ligy mistrů totiž udolali druhou Chelsea 1:0 a tabulku Premier League vedou s náskokem 11 bodů. Beznadějně vyprodaný stadion rozjásal v 70. minutě Kevin De Bruyne. Aston Villa smazala dvoubrankový náskok Manchesteru United a remizovala s ním 2:2 i díky gólu hvězdné akvizice Coutinha. West Ham podlehl Leedsu 2:3 a ukončil sérii tří vítězství.

Fotbalisté Manchesteru City se radují z gólu v síti Chelsea
zdroj: PA autor: Martin Rickett

Celý zápas za "Kladiváře" odehrál obránce Vladimír Coufal, reprezentační kapitán Tomáš Souček podruhé za sebou chyběl kvůli nemoci a další záložník Alex Král zůstal na domácí lavičce. Hattrick v Londýně zaznamenal Jack Harrison. 

Harrison se poprvé prosadil v 10. minutě a po Bowenově vyrovnání ještě před pauzou rychle vrátil Leedsu vedení. V 52. minutě srovnal Fornals, ale West Ham ani podruhé dlouho neudržel nerozhodný stav. Po hodině hry pětadvacetiletý křídelník Harrison zkompletoval premiérový hattrick v profesionální kariéře.

Leeds sahal po dalších gólech, Raphinha však napálil z přímého kopu břevno a Klichova trefa byla odvolána kvůli ofsajdu. V závěru zase nedokázal vyrovnat Coufal, jehož tvrdou střelu vyrazil hostující brankář Meslier.

Liverpool po výhře 3:0 nad Brentfordem poskočil na druhé místo. Domácí poslal do vedení v závěru první půle Fabinho, v 69. minutě zvýšil domácí náskok Oxlade-Chamberlain a chvíli po něm skóroval i střídající Minamino, který tak stylově oslavil dnešní 27. narozeniny. "Reds" uspěli po šňůře tří kol bez vítězství, na vedoucí Manchester City ztrácejí 11 bodů, ale obhájci titulu odehráli o jeden duel více.

"Citizens" byli celé utkání proti Chelsea nebezpečnější, "Blues" dokonce poprvé pod koučem Tuchelem nevystřelili v prvním poločase ligového duelu na branku. Domácí nakonec trvalou územní převahu přetavili ve vítězství zásluhou De Bruyneho, který si za vápnem navedl míč do středu a technickou ranou nedal Kepovi sebemenší šanci.

Obhájci titulu proto porazili svého nejbližšího pronásledovatele i podruhé v sezoně nejtěsnějším rozdílem. 

Střetnutí Aston Villa - Manchester United odstartoval kuriózní moment v 6. minutě. Fernandesovu střelu z dálky chtěl gólman Martínez schovat v náručí, ale míč si srazil mezi nohama do sítě. Portugalský záložník přidal ve druhé půli ještě jednu trefu, sedmou v sezoně.

Domácí však v závěru dokázali zápas srovnat. V 77. minutě snížil Ramsey a o pět minut později se při svém debutu v dresu "Villans" prosadil na zadní tyči Coutinho, jenž v birminghamském klubu hostuje z Barcelony.

Norwich zabral, Newcastle přišel v závěru o vítězství

Norwich se po šesti porážkách v řadě vzchopil, porazil Everton 2:1, dočkal se prvního skalpu soupeře od konce listopadu. Na poslední místo se propadlo Burnley, které má ovšem oproti "Canaries" čtyři utkání k dobru.

O tři zápasy více než nejhorší tým v tabulce má Newcastle, jenž nastoupil do důležitého utkání proti sedmnáctému Watfordu i s čerstvou posilou Chrisem Woodem, který přišel v týdnu právě z Burnley. "Magpies" poslal do vedení krátce po změně stran po individuální akci Saint-Maximin, ale v 88. minutě srovnal hlavou Joao Pedro.

Nedělní severolondýnské derby je odloženo

Ze sobotního programu vypadlo kvůli nákaze koronaviru a množství zraněných hráčů v domácím týmu střetnutí Burnley - Leicester. Vedení soutěže vyhovělo ze stejného důvodu žádosti Arsenalu a odložilo nedělní severolondýnské derby na hřišti Tottenhamu. V této sezoně už jde o 21. odložený zápas Premier League.

Anglická fotbalová liga - 22. kolo:

Brighton - Crystal Palace 1:1 (87. vlastní Andersen - 69. Gallagher), Manchester City - Chelsea 1:0 (70. De Bruyne), Newcastle - Watford 1:1 (49. Saint-Maximin - 88. Pedro), Norwich - Everton 2:1 (16. vlastní Keane, 18. Idah - 60. Richarlison), Wolverhampton - Southampton 3:1 (36. Jiménez z pen., 59. Coady, 90.+1 Traoré - 84. Ward-Prowse), Aston Villa - Manchester United 2:2 (77. Ramsey, 82. Coutinho - 6. a 67. Fernandes), Liverpool - Brentford 3:0 (44. Fabinho, 69. Oxlade-Chamberlain, 77. Minamino), West Ham United - Leeds 2:3 (34. Bowen, 52. Fornals - 10., 37. a 60. Harrison)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články