Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Manchester City se trápil, přesto zdolal Hull 2:0

Manchester – Utrápené vítězství. Tak lze nejlépe charakterizovat výhru Manchesteru City, který na domácí půdě zdolal v rámci třetího kola Premier League Hull 2:0, a napravil tak překvapivou prohru z minulého týdne proti Cardiffu. Vítěznou branku dala letní posila Álvaro Negredo.

Slavící Yaya Touré
zdroj: ČTK/PA autor: Peter Byrne

Ani napotřetí nedosáhli fotbalisté Sunderlandu na ligovou výhru, když nestačili na jiného ligového nováčka Crystal Palace 1:3. Za hosty odehrál celý zápas obránce Ondřej Čelůstka. Negredo, který přišel do týmu City v létě ze Sevilly a v druhém poločase nahradil Edina Džeka, poslal v 65. minutě hlavou do branky centr Pabla Zabalety. V Premier League se osmadvacetiletý útočník trefil podruhé. Na 2:0 uzavřel skóre v poslední minutě Yaya Touré. Hull nevyhrál na hřišti City již 83 let.

Jediným českým zástupcem v sobotním programu Premier League byl Čelůstka, který podobně jako ve dvou předcházejících kolech odehrál celých devadesát minut. Sunderland prohrával od 9. minuty po trefě domácího Dannyho Gabiddona, který ve svých 34 letech zaznamenal vůbec první branku v anglické nejvyšší soutěži. Zkompletoval tak unikátní bilanci, když se trefil ve všech čtyřech anglických ligách.

Hosté vyrovnali krátce po hodině hry zásluhou gólu Stevena Fletchera, jenže v 79. minutě fauloval John O'Shea v pokutovém území Dwighta Gaylea, viděl červenou kartu a sám faulovaný hráč z penalty vrátil hostům vedení. Skóre zápasu uzavřel v nastaveném čase Stuart O'Keefe. První branky v sezoně se na třetí pokus dočkali fotbalisté Newcastlu, kteří díky zásahu Hatema Ben Arfy zdolali Fulham 1:0. Premiérové vítězství zaznamenal Norwich, jenž si v domácím duelu zásluhou gólu Nathana Redmonda poradil se Southamptonem rovněž 1:0.

Anglická fotbalová liga - 3. kolo:

Manchester City - Hull 2:0 (65. Negredo, 90. Touré), Cardiff - Everton 0:0, Newcastle - Fulham 1:0 (87. Ben Arfa), Norwich - Southampton 1:0 (68. Redmond), West Ham United - Stoke 0:1 (82. Pennant), Crystal Palace - Sunderland 3:1 (9. Gabbidon, 79. Gayle z pen., 90.+2 O'Keefe - 65. Fletcher).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články