Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Manchester City porazil Cardiff a vede Premier League, Tottenham konečně zabral

Fotbalovou Premier League už opět vedou hráči Manchesteru City, kteří ve 33. kole doma porazili Cardiff 2:0. Obhájci titulu vedou o bod před Liverpoolem. Manchester United promarnil možnost posunout se v tabulce na třetí místo, prohrál na hřišti Wolverhamptonu 1:2 a je až šestý. Třetí je Tottenham, který nový stadion otevřel výhrou 2:0 nad Crystal Palace. Pátou příčku obsadila Chelsea po výhře 3:0 nad Brightonem. Fulham prohrál s Watfordem 1:4 a po Huddersfieldu je druhým sestupujícím týmem.

Phil Foden
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: James Wilson,via www.imago-images.de

Manchester City otevřel skóre už v šesté minutě, kdy se De Bruyne trefil z velkého úhlu. Krátce před pauzou zvýšil Sané křížnou přízemní ranou. Domácí měli drtivou převahu i po změně stran, ale Cardiff podržel brankář Etheridge. Úřadující mistři vyhráli osmé ligové utkání za sebou.

Tottenham Hotspur Stadium nabídl 60 tisícům diváků před výkopem spektakulární ohňostroj. Prvního ligového gólu se fanoušci dočkali v 55. minutě, kdy se tečovanou střelou prosadil Son Hung-min. Asistující Eriksen pak v 80. minutě přidal druhou branku. Spurs zvítězili poprvé po pěti kolech, během nichž získali jediný bod. Čtvrtý Arsenal na severolondýnského rivala ztrácí bod, ale má zápas k dobru.

Je nám líto, video expirovalo.
Manchester City se vrátil po výhře nad Cardiffem na první místo Premier League

Chelsea, kterou čeká v Evropské lize Slavia, poslal do vedení v 38. minutě Giroud první ligovou trefou od loňského listopadu. Po hodině hry zvýšil Hazard po přihrávce Loftuse-Cheeka, jemuž o chvíli později zase připravil gól hvězdný belgický reprezentant. Chelsea hrála v sestavě: Arrizabalaga - Azpilicueta (73. Zappacosta), Christensen, David Luiz, Emerson - Kanté, Jorginho, Loftus-Cheek (82. Kovačič) - Hudson-Odoi, Giroud, Hazard (84. Willian).

Je nám líto, video expirovalo.
Chelsea zdolala zachraňující se Brighton, blýskl se i talentovaný Hudson-Odoi

Manchester United vedl od 13. minuty po trefě McTominaye, ale o dvanáct minut později srovnal Jota. Od 57. minuty hráli United bez vyloučeného Younga, který obdržel druhou žlutou kartu. V 77. minutě přiřkl tři body domácím vlastním gólem obránce Manchesteru Smalling.

Wolverhampton neprohrál s United ani potřetí v sezoně. Navíc poprvé od sezony 1979/1980 porazil Manchester dvakrát v jednom ročníku. V polovině března totiž zdolal United stejným poměrem i ve čtvrtfinále FA Cupu. V lize s ním na podzim remizoval 1:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Manchester United podlehl Wolverhamptonu, rozhodl vlastní gól Smallinga

Fulham se v minulém roce po čtyřech sezonách strávených ve druhé lize probojoval zpátky do Premier League. K postupu o patro výš mu tehdy pomohl i český obránce Tomáš Kalas, jenž v klubu hostoval v letech 2016 až 2018 z Chelsea.

Elitu ale Fulham záhy opouští, nyní už podeváté v řadě nebodoval a jeho osud zpečetil v londýnském derby Watford, který před vlastními fanoušky i v součtu s FA Cupem pošesté za sebou nenašel přemožitele.

Anglická fotbalová liga:

33. kolo: Manchester City - Cardiff 2:0 (6. De Bruyne, 45. Sané).Watford - Fulham 4:1 (23. Doucouré, 63. Hughes, 69. Deeney, 75. Femenía - 33. Babel), Wolverhampton - Manchester United 2:1 (25. Jota, 77. vlastní Smalling - 13. McTominay).

31. kolo: Tottenham - Crystal Palace 2:0 (55. Son Hung-min, 80. Eriksen).

27. kolo: Chelsea - Brighton 3:0 (38. Giroud, 60. Hazard, 63. Loftus-Cheek).

 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články