Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Manchester City podlehl Arsenalu a United vedou ligu o osm bodů

Londýn - Fotbalisté Manchesteru United porazili Queens Park Rangers 2:0 a díky osmému vítězství za sebou opět zvýšili svůj náskok v čele anglické ligy. Druhý Manchester City dnes prohrál s Arsenalem 0:1 a jeho ztráta činí už osm bodů. Arsenal si upevnil třetí místo, na němž si vytvořil dvoubodový náskok před Tottenhamem.

United se dostali do vedení z kontroverzního pokutového kopu Wayna Rooneyho v 15. minutě. Rozhodčí po minimálním kontaktu zřejmě chybně odpískal penaltu a vyloučil kapitána QPR Shauna Derryho, faulovaný Ashley Young byl navíc předtím v ofsajdu. Rooney vstřelil už 30. gól v této sezoně.

Náhradní brankář hostů Radek Černý strávil zápas na lavičce a na slavném Old Traffordu sledoval výborný výkon svého konkurenta Paddyho Kennyho. Ten zmařil favoritovi řadu šancí, nejlepší zákrok předvedl proti osamocenému Rafaelu da Silvovi, jehož střelu zblízka srazil na břevno. Podruhé ho až v 68. minutě zdálky propálil Paul Scholes. 

Arsenal zcela ovládl začátek zápasu proti City a v úvodní čtvrthodině nepůjčil soupeři míč. Mohl jít do vedení, jenže po rohovém kopu Artety mířil Vermaelen jen do břevna. V dresu domácích byl hodně vidět kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, který odehrál celé utkání.

Postupem času měl více ze hry Manchester City, pokus Balotelliho zastavil na brankové čáře Gibbs a hlavičku Agüera vytáhl na roh Szczesny. Domácí hned třikrát trefili konstrukci branky. Po hodině hry hlavičkoval do pravé tyče Van Persie, čtvrt hodiny před koncem trefil levou tyč Walcott. Nakonec se Arsenal dočkal v 87. minutě, kdy z hranice vápna mířil přesně k tyči Arteta. V poslední minutě navíc dostal druhou žlutou kartu Balotelli po faulu na Songa a byl vyloučen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články