Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Manchester City otočil finále se Sunderland a slaví zisk Ligového poháru

Londýn – Ještě v poločase to vypadalo, že by finále anglického Ligového poháru mohl mít překvapivého vítěze. Favorizovaný Manchester City však nepříznivý výsledek dvěma rychlými brankami dokázal otočit a Sunderland nakonec porazil 3:1. Citizens tak slaví první trofej pod vedením trenéra Manuela Pellegriniho. Obránce Sunderlandu Ondřej Čelůstka si prestižní duel ve Wembley nezahrál, zůstal na lavičce náhradníků.

Radost hráčů Manchesteru City po zisku poháru v Capital One Cupu 2014
zdroj: ČTK/AP

Kdo bude určovat tempo zápasu, bylo jasné hned od úvodu. Manchester držel míč na svých kopačkách, z čehož rezultovala i první větší šance Agüera, jenž se po zranění vrátil do sestavy Citizens. Jeho ránu z hranice šestnáctky ale dobře vyrazil Mannone. Sunderland se spoléhal hlavně na protiútoky a již v 11. minutě mu jeden vyšel na výbornou. Po rychlé kombinaci se dostal míč k Borinimu, při jehož bránění zaspal Kompany, a útočník Black cats trefil šajtlí přesně na zadní tyč.

Citizens inkasovaná zaskočila. Na favoritovi byla sice patrná snaha s nepříznivým výsledkem něco udělat, ale jejich útočné pokusy zastavovala dobře fungující defenzíva Sunderlandu, která se po vedoucí brance ještě více zatáhla, a vlastní nepřesnosti. Jedinou nadějnější příležitost si tak Manchester vytvořil po akci Agüera, ale Nasriho nedůrazná střela Mannoneho neohrozila.

Před poločasem mohl podruhé v zápase udeřit Sunderland. Po dalším rychlém brejku se úplně sám za obranou zjevil střelec první branky Borini. V poslední chvíli však situaci zachránil skluzem Kompany.

City byli i po přestávce lepším celkem, a zatímco z první části odešli bez vstřelené branky, na začátku druhé byli za aktivitu odměněni v 55. minutě. Touré si za vápnem narazil míč se Zabaletou a nádhernou ranou placírkou z první trefil přesně šibenici branky. Za další minutu bylo v táboře Manchesteru ještě veseleji. To když Nasri napálil míč přesně k tyči a otočil tak vývoj střetnutí.

Sunderland však dvě inkasované branky nezlomily a Citizens dostal pod tlak. Jenže několik nebezpečných centrů do vápna a ani pokusy Alonsa s Fletcher kýžené vyrovnání nepřinesly. A tak v samotném závěru přišlo definitivní rozhodnutí. Manchester přešel do rychlého protiútoku. Touré uvolnil na pravé straně střídajícího Navase a ten propálil Mannoneho potřetí.

Manchester City tak dotáhl do vítězného konce třetí ze čtyř finálových účastí v této soutěži, v letošním ročníku nastřílel 22 branek a inkasoval jen dvě. To je nejméně, kolik kdy vítěz poháru obdržel.

Manchester City - Sunderland 3:1 (0:1)

Branky: 55. Touré, 56. Nasri, 90. Navas - 10. Borini. Diváci: 84.697.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články