Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Manchester City nadělil Chelsea "kanára", nezaváhal ani Liverpool či Tottenham

V jednoznačnou záležitost se změnil šlágr 26. kola Premier League, ve kterém Manchester City deklasoval Chelsea 6:0. Pod řízenou demolici londýnského celku se hattrickem podepsal Sergio Agüero. Zvítězil i Tottenham, konkrétně 3:1 nad Leicesterem. Třikrát skóroval i Manchester United na stadionu Fulhamu, kde loupil po výsledku 3:0. Stejným poměrem vyhrál také Liverpool doma nad Bournemouthem. "Reds" jsou v tabulce druzí o skóre za "Citizens", ale odehráli o zápas méně.

Je nám líto, video expirovalo.
Manchester City potupil Chelsea, Agüero se blýskl hattrickem

"Citizens" vedli po 25 minutách už 4:0. Skóre otevřel ve 4. minutě Sterling, jenž dorazil míč do odkryté branky. O devět minut později se poprvé trefil výstavní střelou z 20 metrů Agüero. Do poločasu přidal argentinský "snajpr" ještě druhý gól a po změně stran dokonal hattrick z pokutového kopu. Své galapředstavení na Etihad Stadium ukončil v 65. minutě, když přenechal místo střídajícímu Gabrielu Jesusovi. Ještě předtím se zapsal do listiny střelců také Gündogan.

Zmar Chelsea pak završil druhým zásahem v utkání Sterling. Londýnský velkoklub i proto utrpěl nejhorší porážku v lize od roku 1991, kdy padl s Nottighamem 0:7. 

Tottenham ve Wembley opět nezaváhal

Skóre utkání Tottenham - Leicester otevřel svou první brankou v letošním ročníku Premier League kolumbijský obránce Sánchez, jenž využil skvělého centru dánského středopolaře Eriksena.

Son Heung-Min z Tottenhamu střílí gól do sítě Leicesteru City
zdroj: ČT4

Po změně stran mohli hosté snížit, ale anglický reprezentační útočník Vardy neproměnil pokutový kop. Domácí naopak zvýšili vedení zásluhou Eriksena, který z hranice vápna zamířil přesně k levé tyči a překonal svého krajana Schmeichela.

Vardy částečně odčinil zahozenou penaltu a v 76. minutě snížil na 2:1. Pojistku třech bodů přidal v nastaveném čase sólem Korejec Son Heung-Min.

"Reds" další senzaci nepřipustili

Po dvou remízách zabral vedoucí Liverpool. Na stadionu Anfield Road se prosadili Sadio Mané, Georginio Wijnaldum a Mohamed Salah. 

Střetnutí předcházela minuta potlesku za útočníka Emiliana Salu, který zahynul před necelými třemi týdny při letecké nehodě nad lamanšským průlivem. Památku argentinského útočníka dnes uctil také Cardiff, kam osmadvacetiletý fotbalista přestoupil z Nantes.

Zápas velšského celku na hřišti Southamptonu začal minutou ticha a hostující hráči nastoupili k rozcvičce v tričkách se Salovou fotografií. Emotivní tečku pietnímu měření sil dal Kenneth Zohore, jenž ve třetí minutě nastavení rozhodl o vítězství hostů 2:1 jen pár okamžiků po vyrovnávací brance domácích.

"Vím, že Emiliano nás z nebe sledoval, takže je dobře, že jsme vyhráli," řekl střelec prvního gólu Cardiffu Sol Bamba, "Jsem rád, že to kluci pro Emiliana dokázali," doplnil trenér Neil Warnock, jehož tým navázal na vítězství nad Bournemouthem a dvě vítězství za sebou zaznamenal v anglické lize poprvé od roku 1962.

Solskjaerova aura trvá

Deset vítězství z jedenácti soutěžních utkání. Bilance Manchesteru United pod vedením dočasného trenéra Oleho Gunnara Solskjaera je vskutku speciální. 

Fotbalisté Manchesteru United se radují z gólu na půdě Fulhamu
zdroj: imago sportfotodienst autor: Steve O\'Sullivan

Hlavní hvězdou duelu s Fulhamem se stal Paul Pogba. Francouzský mistr světa nejprve ve 14. minutě zužitkoval přihrávku Anthonyho Martiala a po změně stran proměnil pokutový kop. Druhý gól vstřelil jeho krajan Martial po fenomenálním sólu – třiadvacetiletý útočník převzal míč na vlastní polovině, zbavil se všech protihráčů a chladnokrevně překonal brankáře Sergia Rica.  

Od příchodu norského kouče, jenž na konci prosince nahradil odvolaného Josého Mourinha, se United museli pouze jednou spokojit s remízou – v zápase 24. kola s Burnley.

Anglická fotbalová liga - 26. kolo:

Fulham - Manchester United 0:3 (14. a 55. z pen. Pogba, 23. Martial), Crystal Palace - West Ham United 1:1 (76. Zaha - 27. Noble z pen.), Huddersfield - Arsenal 1:2 (90.+3 vlastní Kolašinac - 16. Iwobi, 44. Lacazette), Liverpool - Bournemouth 3:0 (24. Mané, 34. Wijnaldum, 48. Salah), Southampton - Cardiff 1:2 (90.+1 Stephens - 69. Bamba, 90.+3 Zohore), Watford - Everton 1:0 (65. Gray), Brighton - Burnley 1:3 (76. Duffy - 26. a 61. Wood, 74. Barnes z pen.), Manchester City - Chelsea 6:0 (13., 19. a 56. z pen. Agüero, 4. a 80. Sterling, 25. Gündogan).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články