Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Manchester City nabídl za Džeka 35 milionů eur

Manchester - Manchester City nabídl podle listu Bild za útočníka Edina Džeka Wolfsburgu 35 milionů eur (885 milionů korun). Pokud by nejlepší bosenský fotbalista do anglického klubu přestoupil, mohl by v novém působišti nastoupit k prvnímu zápasu 5. ledna proti Arsenalu. "Máme šanci získat letos titul. A Edin Džeko v tom může sehrát rozhodující roli," řekl trenér City Roberto Mancini.

Bohatý majitel anglického celku šejk Mansúr prý souhlasil, že zaplatí za bývalého hráče Teplic 30 milionů eur okamžitě a dalších pět milionů, když si Manciniho svěřenci zajistí účast v Lize mistrů.

Nejlepší střelec minulého ročníku bundesligy přišel do Wolfsburgu v roce 2007 z Teplic za zhruba 100 milionů korun. Smlouvu má do roku 2013. I když o čtyřiadvacetiletého fotbalistu projevuje už dlouho zájem řada velkých klubů, díky klauzuli o odstupném ve výši 40 milionů eur se však německému šampionovi z loňského roku povedlo Džeka udržet.

Pokud by Manchester City za nabízenou sumu hráče získal, zažila by bundesliga rekordní přestup. Zatím nejvíc zaplatil Bayern Mnichov loni za Maria Gómeze, kterého koupil ze Stuttgartu za 30 milionů eur.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články